Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Το Σάββατο η νέα πανελλαδική σύσκεψη

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για τη νέα πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που πραγματοποιείται το Σάββατο 17/12, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας, με αντικείμενο την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Πλούσια πείρα στην παγκρήτια σύσκεψη

Στο πλαίσιο αυτών των προετοιμασιών, τη Δευτέρα 12/12 πραγματοποιήθηκε παγκρήτια σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων στις Αρχάνες Ηρακλείου, με τη συμμετοχή δεκάδων αγροτών, εκπροσώπων 20 Αγροτικών Συλλόγων και δύο Επιτροπών Αγώνα αγροτών από όλη την Κρήτη, καθώς και άλλων αγροτικών φορέων. Η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια της προηγούμενης αντίστοιχης σύσκεψης στα Χανιά, ενώ ομιλητής ήταν ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η σύσκεψη αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για συντονισμό όλων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού, μέσω των Αγροτικών Συλλόγων και της Ενωτικής Ομοσπονδίας του Νομού Χανιών, στη βάση των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, σε κοινή δράση ενάντια στις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, στις πολιτικές των κυβερνήσεων, στην εκμετάλλευση από τους εμποροβιομήχανους, στην ομηρία των τραπεζών.

Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων κατέθεσαν πείρα και συμπεράσματα από τις περσινές κινητοποιήσεις, από τα μπλόκα των Πραιτωρίων στο Ηράκλειο και των Μεγάλων Χωραφιών στα Χανιά, από την προσπάθεια δημιουργίας νέων Αγροτικών Συλλόγων. Συζητήθηκε επίσης η πρόσφατη απεργία των ναυτεργατών και τονίστηκε ότι η κυβερνητική πολιτική, κατ' επιταγή της ΕΕ και των μονοπωλίων, ευθύνεται για τα δεινά τόσο των ναυτεργατών όσο και των μικρομεσαίων αγροτών. Σε αυτήν τη βάση υπογραμμίστηκε η ανάγκη για συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, με στόχο τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγει συνολικά ο λαός.

Την επόμενη μέρα ο Β. Μπούτας επισκέφτηκε το Τεφέλι, προσκεκλημένος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, όπου συζήτησε με μέλη του Συλλόγου και άλλους παραγωγούς σε τοπικό ελαιουργείο. Εγινε πλούσια συζήτηση για ζητήματα οργάνωσης του αγώνα, για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί λόγω της ανομβρίας, της μη κάλυψης των καταστροφών στην παραγωγή από τον ΕΛΓΑ, τα νέα χτυπήματα που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να δώσει στη μικρομεσαία αγροτιά κ.ά.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης το ερχόμενο Σάββατο, συνεχίζονται οι κατά τόπους αγροτικές κινητοποιήσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σήμερα, Πέμπτη, ο Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και ο Αγροτικός Σύλλογος Γυψοχωρίου Πέλλας προγραμματίζουν κινητοποίηση στις 10.30 π.μ., στον ΕΛΓΑ της Βέροιας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σήμερα και στη Δυτική Μακεδονία (ΕΛΓΑ Κοζάνης).

Αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της Αγιάς στη Λάρισα, στις 11 π.μ., μετά από απόφαση σε σύσκεψη που οργάνωσαν την προηγούμενη βδομάδα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Αγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ