Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «μήνυμα»...

Μέσα στις διάφορες ερμηνείες των «μηνυμάτων» της επίσκεψης Ομπάμα, μια σειρά αστικά επιτελεία, με μπροστάρηδες Μέσα όπως η «Καθημερινή» και ο «ΣΚΑΪ», φαγώθηκαν να επαναλαμβάνουν ότι «το μήνυμα του Προέδρου Ομπάμα ήταν διττό και αδιαίρετο» και ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει» πως ο Αμερικανός Πρόεδρος, εκτός από το κρατικό χρέος, «υπογράμμισε ταυτόχρονα την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να γίνει πραγματικά φιλική η χώρα για επενδύσεις».

Υπάρχει δηλαδή καμιά... εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «αγνοεί» το μήνυμα; Εδώ δεν προλαβαίνει να μαζεύει συγχαρητήρια από φορείς του εγχώριου κεφαλαίου, από εκπροσώπους ιμπεριαλιστικών οργανισμών, από παράγοντες της ευρωενωσιακής σοσιαλδημοκρατίας (και όχι μόνο), για το γεγονός ότι μπορεί και προχωρά αντιλαϊκά μέτρα και «μεταρρυθμίσεις» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, εκεί που τα άλλα αστικά κόμματα... δεν τράβαγαν πια.

«Η νυν ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι πολύ δεσμευμένη (στο μνημόνιο) και εργάζεται πολύ πιο εποικοδομητικά απ' ό,τι προηγούμενες κυβερνήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά, μόλις προχτές, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Γ. Ντάισελμπλουμ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ