Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Βάζει πλάτη όπου χρειάζεται για το κεφάλαιο

Κοινές αγωνίες μοιράζεται με την κυβέρνηση η ΝΔ, στη στρατηγική της σύμπλευση σε ζητούμενα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, όπως η αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να απελευθερωθούν κονδύλια από την εξυπηρέτησή του για να γίνουν με κρατικό χρήμα καπιταλιστικές επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές.

Σε αυτή τη βάση, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε χτες ως απρεπή τη δήλωση του Β. Σόιμπλε ότι «η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει κακό στην Ελλάδα». Η τέτοια θέση έτυχε θερμής υποδοχής από την κυβέρνηση, μια και ο Π. Καμμένος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας, προεξόφλησε ότι η «στροφή αυτή της ΝΔ από χθες, που κατάλαβε επιτέλους ότι αποτελεί εθνική θέση το θέμα της διαγραφής του χρέους, θα βοηθήσει πράγματι στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».

Στον ίδιο καμβά, συναινετικών προσεγγίσεων και ...εποικοδομητικής κριτικής προς την κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, μιλώντας χτες στον τηλεοπτικό «Σκάι», έλεγε: «Εμείς από την αρχή είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την διαπραγματευτική της τακτική. Της είχαμε πει να μην ποντάρει τα πάντα στο χρέος. Της είπαμε να προσπαθήσει να πάρει και άλλα πράγματα και να μη δεσμεύεται παλεύοντας μόνο για το χρέος και να οδηγεί ό,τι μπορούμε να πετύχουμε, εκεί (...) Μακάρι η κυβέρνηση να κερδίσει κάτι. Μακάρι ο Πρόεδρος Ομπάμα να πείσει τους Γερμανούς να μας δώσουν κάτι για το χρέος». Παραπονέθηκε, δε, επειδή η κυβέρνηση «Δεν μας άκουσε, δεν μας ακούει, δεν μας προσεγγίζει, δεν μας συμβουλεύεται. Μακάρι να αλλάξει αυτό. Δεν το ξέρω, το εύχομαι»...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org