Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ήταν αντιιμπεριαλιστικό ενάντια σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την όποια ελληνική εμπλοκή, σημείωσε ο Γ. Λαμπρούλης μιλώντας στη Βουλή

«Η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή είναι υποκριτική, προκλητική και ξεπερνά κάθε όριο πολιτικού θράσους. Δεν ήρθε ο πρωθυπουργός σήμερα, για να τιμήσει το Πολυτεχνείο και τους αγωνιστές του. Ηρθε αναζητώντας άλλοθι για τους τεμενάδες που έκανε δυο ημέρες τώρα στις ΗΠΑ και την πολιτική τους. Ηρθε ως παραχαράκτης, για να αλλοιώσει και να διαστρεβλώσει το μήνυμα και τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ηρθε για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η εικόνα του υπουργικού συμβουλίου της "πρώτη φορά", υποτίθεται, "αριστεράς" να χειροκροτά μαζί με τους Γλίξμπουργκ, τις αναφορές Ομπάμα για τη συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη δημοκρατία. Αυτών των δυνάμεων, δηλαδή, που στήριξαν τη χούντα στην Ελλάδα, που στηρίζουν και σήμερα πολέμους και επεμβάσεις σε όλον τον κόσμο», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του, στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας για το Πολυτεχνείο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Οπως τόνισε, ο «λαϊκός αυτός ξεσηκωμός είχε μήνυμα πολιτικό, ανατρεπτικό, αντιιμπεριαλιστικό ενάντια στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που αποτελεί ποιοτικό στοιχείο και από το οποίο βγαίνει πείρα και για το σήμερα. Στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου εκφράστηκε η σύνδεση του φοιτητικού κινήματος με το εργατικό κίνημα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον ίδιο τον ξεσηκωμό, όπως και στην επίδρασή του στις μετέπειτα εξελίξεις. Ηταν αποτέλεσμα της ασίγαστης και πολύμορφης λαϊκής πάλης». Αναδείχτηκε, επισήμανε, «η υπεροχή του οργανωμένου εργατικού λαϊκού κινήματος, που με την αποφασιστική οργανωμένη δράση του μπορεί να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις, να επιβάλει το δίκιο του με τη δική του δύναμη χωρίς να περιμένει σωτήρες».

Κάλεσε το εργατικό - λαϊκό κίνημα, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να εναντιωθεί στης παραχάραξη της Ιστορίας που επιχειρείται, τόσο όσον αφορά την ουσία του ξεσηκωμού όσο και με την απόκρυψη της «μεγάλης συμβολής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλον τον αντιδικτατορικό αγώνα». «Να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής» που εχθρεύεται την πάλη του λαού, αλλά και «όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού, ειδικά σήμερα, σε μια κρίσιμη για τον λαό περίοδο, όπου από τη μία έχουμε την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά του με τα μνημόνια, και τα νέα μέτρα που έρχονται» και, από την άλλη, «το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους στην ευρύτερη περιοχή».

«Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την όποια ελληνική εμπλοκή», τόνισε, προσθέτοντας πως «η προσπάθεια για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους εθνικούς στόχους, θα πρέπει να πέσει στο κενό. Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού». «Η κρίση, η ανεργία, η φτώχεια, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ».

«Σαράντα τρία χρόνια μετά το Πολυτεχνείο - κατέληξε - το ΚΚΕ συνεχίζει τον αγώνα για να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο ο λαός και η νεολαία, να οικοδομήσουν γερό λαϊκό κίνημα με αντικαπιταλιστική, αντιμονοπωλιακή γραμμή, για να απαλλαγούν από τη φτώχεια, την καταπίεση και τα δεινά της κρίσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ