Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενισχύονται οι ανησυχίες ότι οδηγούνται σε διχοτομική «λύση»

Την ανησυχία του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό που βρίσκονται σε εξέλιξη εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Εκφράσαμε τη μεγάλη ανησυχία μας και την αντίθεσή μας ταυτόχρονα σε μία διχοτομική, συνομοσπονδιακή λύση στο κυπριακό ζήτημα, που δεν θα ενώνει, αλλά, αντίθετα, θα χωρίζει τον κυπριακό λαό.

Ταυτόχρονα, εκφράσαμε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα, για ένα ενιαίο κράτος, που σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο κράτη, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις, είτε βρετανικές ή άλλες, χωρίς εγγυητές και προστάτες, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, αυτό σημαίνει άλλωστε και ένα κράτος.

Και από αυτήν τη σκοπιά εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, στο δίκαιο, αλλά δύσκολο αγώνα που δίνει αυτήν την περίοδο, έτσι ώστε τελικά να γίνει νοικοκύρης, πραγματικά, στον τόπο του».


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ