Σάββατο 12 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Αλλη μια κοκορομαχία για τις αρμοδιότητες Παππά

Πεδίο για ανάπτυξη νέας αποπροσανατολιστικής για το λαό κοκορομαχίας βρήκαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, μετά το ΕΣΡ, και ενόσω η σύμπλευσή τους στα στρατηγικά ζητούμενα του κεφαλαίου δεν κρύβεται.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ν. Παππά καταγγέλλοντας ότι μεταφέρονται αρμοδιότητες της ΕΥΠ στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο υπουργός «πάει να πάρει στα χέρια του τμήμα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Οχι ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά ως άμεσος διαχειριστής τους». Η ΝΔ δηλώνει αντίθετη επιμένοντας ότι «οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας πρέπει να παραμείνουν στην ΕΥΠ, η οποία οφείλει να έχει αυστηρά υπηρεσιακή λειτουργία. Το υπουργείο που δημιουργήθηκε για χάρη του κ. Παππά, θα έπρεπε να ασχολείται με την κοινωνία της πληροφορίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος και όχι να αποτελέσει εργαλείο για κάθε λογής μεθοδεύσεις», καταλήγει.

Παίρνοντας την πάσα το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε δική του ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ δημιουργεί «ψευδείς εντυπώσεις» επειδή «προφανώς δεν διάβασε τον συστατικό νόμο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ)». Κάνει λόγο για «υποτιθέμενη μεταφορά της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων από την ΕΥΠ στη ΓΓΨΠ και κατ' επέκταση στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016. Αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT)». Καλεί, τέλος, τη ΝΔ «να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org