Σάββατο 12 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καβγαδάκια στα «απόνερα» της συναίνεσης για ΕΣΡ

Μετά τα παζάρια και τη συμφωνία που επετεύχθη προχτές το απόγευμα σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση που «εισάκουσαν» τις προτροπές του κεφαλαίου να κλείσουν τα δευτερεύοντα μέτωπα όπως αυτό και να ασχοληθούν με τα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου, συνέχισαν χτες την ψευτοαντιπαράθεση για το ποιος υποχώρησε πιο πολύ, προκειμένου αυτή να επιτευχθεί και ποιος είναι ο καλύτερος υπερασπιστής των «θεσμών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, επανέλαβε χτες την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, αναφέροντας ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού «παρά τη διαρκή υπονόμευση από την αξιωματική αντιπολίτευση». Οπως εξήγησε, το ΕΣΡ αναλαμβάνει να καθορίσει το σχετικό χρονοδιάγραμμα όσο και το τίμημα των αδειών, ακόμα και τον αριθμό τους όπως άφησε να εννοηθεί.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στη ΝΔ ότι «κάτω από τη γενική κατακραυγή που αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης, αναγκάστηκε να υποχωρήσει από τη 10μηνη αδιαλλαξία της και να τηρήσει τη συνταγματική της υποχρέωση έστω και την τελευταία στιγμή».

Προσπαθώντας, εξάλλου, να αντικρούσει τα περί υποχώρησης της κυβέρνησης πρόσθεσε «να θυμίσω, εξάλλου, ότι μόλις τρεις μέρες πριν η ΝΔ έθετε ως προϋπόθεση τη συνολική κατάργηση του νόμου 4339/2015 για να συναινέσει στο ΕΣΡ. Μετά τη χθεσινή εξέλιξη είναι πια βέβαιο ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα προχωρήσει στη βάση του νόμου 4339/2015», ενώ απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τα περαιτέρω, παραπέμποντας στις διαβουλεύσεις του ΕΣΡ και την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ.

Η ΝΔ, από τη μεριά της, με τοποθέτηση του εκπρόσωπου Τύπου της, Γιώργου Κουμουτσάκου μίλησε για πάγια τακτική της κυβέρνησης «να παρουσιάζουν τις ήττες τους σαν νίκες. (...) Ομως, ένα είναι βέβαιο: Ο νόμος Παππά είναι παρελθόν. Επικράτησε η συνταγματική τάξη. Συγκροτήθηκε, όπως προτείναμε, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κύρους. Διασφαλίστηκαν η ελεύθερη ενημέρωση, οι εργαζόμενοι και τα Δημόσια Εσοδα από τη λειτουργία των καναλιών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ