Σάββατο 12 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Τροφή στα σενάρια αναμόρφωσης της σοσιαλδημοκρατίας

Νέα τροφή στα σενάρια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού με επίκεντρο, στην παρούσα φάση, την εγχώρια σοσιαλδημοκρατία, έδωσε χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real».

Στον απόηχο της πρόσφατης διαφοροποίησης του τ. προέδρου του κόμματος, Ευ. Βενιζέλου, από τους χειρισμούς της νυν ηγεσίας στο ζήτημα του ΕΣΡ, της διαφωνίας του να υπάρξει επαναπροσέγγιση ΠΑΣΟΚ - Γ. Παπανδρέου και των δηλώσεών του ότι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, προτιμά να κερδίσει τις εκλογές η δεύτερη και όχι μια παράταξη «που δημιουργεί καθεστώς και επιτίθεται στη Δικαιοσύνη», η Φ. Γεννηματά είπε ότι στο θέμα του ΕΣΡ ο Βενιζέλος εξέφρασε την «προσωπική του άποψη». «Οταν εγώ δίνω τη μάχη της πολυφωνίας, δεν μπορώ να μην το επιτρέπω στο εσωτερικό του κόμματός μου. Ομως, στο δημόσιο λόγο όλοι είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις που παίρνονται δημοκρατικά», συνέχισε.

Πρόσθεσε με νόημα: «Κανένας δεν μπορεί να βάζει το "εγώ" μπροστά από το "εμείς" (...) ούτε μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτήν την πορεία ανάκαμψης της δημοκρατικής παράταξης». Αλλωστε, δεν απέκλεισε να ξανασυναντηθεί με τον Παπανδρέου.

Στην επισήμανση ότι η απάντησή της ακούγεται και σαν προειδοποίηση, η Γεννηματά ανέφερε: «Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, έχουμε ένα διήμερο συναντήσεων και διαδικασιών των κομματικών μας οργάνων (σ.σ: ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης). Εκεί ακριβώς θα επιβεβαιωθεί και θα επικυρωθεί από όλους η γραμμή του αυτόνομου πόλου, της εθνικής γραμμής που έχει ανάγκη η χώρα και της εθνικής συνεννόησης που χρειάζεται, για να επιτευχθεί αυτή η εθνική γραμμή. Το μήνυμα από το οδοιπορικό που μεταφέρω - γιατί έχω κάνει περιοδείες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα - είναι ότι θα πρέπει όλοι να μαζέψουν τις αδέσποτες προσωπικές τους φιλοδοξίες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ