Σάββατο 12 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Μας επιτέθηκαν για να μας σκοτώσουν»!

Με την κατάθεση του Παναγιώτη Γκούτη συνεχίστηκε χτες, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Και αυτός ο μάρτυρας ήταν μεταξύ των μελών του ΚΚΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που υπέστησαν τη δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, το Σεπτέμβρη του 2013.

Ο μάρτυρας, που είναι ελασματουργός στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι κατά την άγρια επίθεση, δύο ομάδες ταγμάτων εφόδου με 25 χρυσαυγίτες περίπου η καθεμία, ενώθηκαν και περικύκλωσαν τους κομμουνιστές «όπως εκπαιδεύονται, όπως κάνει ένα στρατιωτικό άγημα να πάει να πολεμήσει (...) με λοστούς, ρόπαλα, σιδηρογροθιές, αυτοσχέδια κοντάρια με μεταλλικά ελάσματα, πέτρες, καθένας είχε κάτι (...) Στην αρχή, όταν εμφανίστηκαν ακούστηκε μια φωνή "πού είναι ο Πουλικόγιαννης" (σ.σ. ο πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου)», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Ημασταν 17 εμείς, 50 αυτοί, βρίσκονταν στο δρόμο και μας είχαν σε κλοιό. Ηταν πολύ κοντά μας, τους βλέπαμε πολύ καλά. Ηταν σε 3 σειρές. Μπροστά οι ροπαλοφόροι, από πίσω αυτοί με τα αυτοσχέδια κοντάρια και από πίσω τους οι πιτσιρικάδες, οι οποίοι μόλις έλαβαν τη διαταγή μας πέταξαν 3-4 μεγάλες πέτρες». Ηταν μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, γιατί, όπως είπε, φορούσαν «όλοι μαύρα ρούχα, μαίανδρους κ.ά. Φαινόταν από τα ρούχα τους, από τα σύμβολα που είχαν στις μπλούζες τους».

Στην κατάθεση ο κομμουνιστής συνδικαλιστής Π. Γκούτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αγριότητα, στο μένος και τον ανθρωποκτόνο σκοπό της επίθεσης. «Μας επιτέθηκαν για να μας σκοτώσουν», είπε ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους, εξηγώντας ότι «όλα μα όλα τα χτυπήματα σημάδευαν στα κεφάλια (...) ο Πουλικόγιαννης, ο πρόεδρος, ήταν καταματωμένος, ήταν κάτω, τα ρούχα μου που τον βοήθησα ήταν κόκκινα (...) σημάδευαν ψηλά, άλλος έχει τρύπα στο χέρι γιατί τα έβαζε μπροστά για να προφυλαχτεί, αν τον είχε πάρει στο κεφάλι θα ήταν νεκρός (...) οι μισοί από μας χτυπήθηκαν, με τα αυτοσχέδια ρόπαλα με τα ελάσματα, στην ωμοπλάτη, στον αυχένα». Μάλιστα, απαντώντας στην Πολιτική Αγωγή είπε χαρακτηριστικά για τον Πουλικόγιαννη: «Ηταν κάτω. Δεν ξέραμε και οι ίδιοι αν ζει ή πέθανε»...

Επισήμανε ακόμα: «Εμείς προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Αν δεν το είχαμε κάνει αυτό επειδή τα χτυπήματά τους σημάδευαν κεφάλι, θα είχαμε νεκρούς, το ξαναλέω».

Κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τους επιτέθηκαν γιατί «είμαστε κομμουνιστές, πρωτοπόροι εργάτες στο σωματείο της Ζώνης και αυτοί είναι ναζιστές (...) Ημασταν εμπόδιο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, γιατί ζητάμε να υπάρχουν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, συμβάσεις (...) ήμασταν εμπόδιο για τους εργολάβους. Ηθελαν να μας βγάλουν από τη μέση, για να μπορέσουν οι εργολάβοι να έχουν οικονομικό όφελος (...) Μας έχουν κάνει ολόκληρη βιομηχανία μηνύσεων για να εξοντώσουν το συνδικάτο μας και οικονομικά, έχουμε αθωωθεί δεκάδες φορές, γι' αυτό λοιπόν, αφού δεν τα κατάφερναν αλλιώς, έβαλαν τα τάγματα εφόδου, για να υπάρξει βιολογική πλέον εξόντωσή μας».

Αναφέρθηκε, ακόμα, στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Λαγού με άλλα στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση λέγοντας, επιπλέον, στο δικαστήριο ότι «δεν μπορεί μια ναζιστική οργάνωση να κάνει κάτι - ιδιαίτερα όταν έχει ως στόχο τους κομμουνιστές όπως με τη συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση - χωρίς την έγκριση του αρχηγού. Στην ιστοσελίδα τους αναρτήθηκε μετά την επίθεση ότι "άγνωστοι χτύπησαν τους αφισσοκολλητές του ΠΑΜΕ. Δεν θα στενοχωρηθούμε που ματαιώθηκε η αφισοκόλληση"... Ετσι καλύπτουν και τα "παιδιά με τα μαύρα" και καλύπτονται οι ίδιοι. Είπαν ότι μας μακέλεψαν, η λέξη είναι δική τους». Υπενθύμισε επίσης, τις δηλώσεις Παναγιώταρου και Λαγού: «Ο Παναγιώταρος είπε ότι "τα καράβια θα ξανάρθουν, το απόστημα του ΚΚΕ θα σπάσει". Και ο Λαγός το ίδιο».

Επιπρόσθετα, για τη στάση της Αστυνομίας, κατέθεσε ότι «υπήρχε στον χώρο (σ.σ. 2 μηχανές της ΔΙΑΣ) στα 50 - 60 μέτρα. Απλά κοιτούσαν. Από την ώρα που ήταν παρατεταγμένοι οι χρυσαυγίτες. Δεν φοβήθηκαν την αστυνομία».

Χαρακτηριστικές ήταν και οι απαντήσεις του μάρτυρα στην Πολιτική Αγωγή για το ιδεολογικό κίνητρο των χτυπημάτων: «Είναι ο ναζισμός, χτυπάνε καθετί το διαφορετικό». Ανέφερε ότι το «ζήτω η νίκη» που έχει πει ο Μιχαλολιάκος παραπέμπει στον Χίτλερ και το «ζήτω ο αρχηγός» είναι ναζιστικά συνθήματα. Ανέφερε ακόμα πως ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είπε στην Ιταλία, σε μια ναζιστική σύναξη, ότι «κάποτε θα γυρίσουμε και η γη θα τρέμει» του Γκέμπελς κι ακόμα έχει πει «είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45». Για το σύνθημα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» είπε ότι το αίμα παραπέμπει στην καθαρότητα της φυλής. Είπε ότι οι Κασιδιάρης και Λαγός έχουν τατουάζ με αγκυλωτό σταυρό - ναζιστικά σύμβολα, υπάρχουν φωτογραφίες στο ίντερνετ. Η χρυσαυγίτισσα βουλευτής Ζαρούλια έχει αναφερθεί σε «υπανθρώπους», υπάρχει η συγκεκριμένη διατύπωση της θεωρίας του Χίμλερ και στη διακήρυξη θέσεων του 1987 της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ρωτήθηκε αν έχει αποκηρυχθεί. «Απ' ό,τι ξέρω όχι», απάντησε. Τα τάγματα εφόδου, είπε χαρακτηριστικά, δρουν στο όνομα του Αρχηγού. Συστήνονται και έτσι. Αναφέρθηκε στην ομιλία του Μιχαλολιάκου του Αυγούστου 2012 στις Θερμοπύλες για τα τάγματα εφόδου, σε συγκέντρωση οπαδών του, όπου ειρωνικά είχε πει ότι ο «δανδής Δένδιας» θέλει να συντρίψει τα τάγματα εφόδου και προκάλεσε «ας έρθουν να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στόχος ήταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ» κατέθεσε μάρτυρας(2023-09-14 00:00:00.0)
Για τα συμφέροντα της εργοδοσίας το χτύπημα σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ(2023-06-14 00:00:00.0)
Η εισαγγελέας πρότεινε νέα καταδίκη για τον διευθυντή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Λαγό(2020-12-23 00:00:00.0)
Είχε παρθεί απόφαση «εδώ στο Πέραμα να σας τελειώσουμε»(2017-01-11 00:00:00.0)
Οι βουλευτές δίνουν το παράδειγμα για τις επιθέσεις(2016-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ