Σάββατο 12 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Διαβεβαιώνει τους ομίλους για το «ψητό» στη Μέση Ανατολή

Τις προσδοκίες των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων από τη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, σκιαγράφησε ο αν. υπουργός Αμυνας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Συγκεκριμένα, είπε: «Η εξωτερική πολιτική, μαζί με τη συνολική κυβερνητική πολιτική, δημιουργεί τρίγωνα σταθερότητας και παίζουμε σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση και θα παίξουμε ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της περιοχής μετά την ειρήνευση. Τα τρίγωνα Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ, Ελλάδα - Κύπρος - Αίγυπτος, Ελλάδα - Κύπρος - Ιορδανία είναι πάρα πολύ σημαντικά», διαβεβαίωσε τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, με έγνοια να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προωθήσει καλύτερα θέσεις τους από άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις.

Βάζοντας στο κάδρο της παροχής τέτοιων «υπηρεσιών» και τις Ενοπλες Δυνάμεις, τόνισε ότι «οι αξιωματικοί μας έχουν μια ευρύτερη γνώση και σε αυτό βοηθάνε πάρα πολύ οι εκπαιδεύσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, περιλαμβάνονται και οι περιλάλητες συνεκπαιδεύσεις με άλλες δυνάμεις του ΑμερικανοΝΑΤΟικού άξονα, όπως η συνεκπαίδευση Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των τριών Κλάδων Ενόπλων Δυνάμεων με το 10th Special Forces Group (SFG) των ΗΠΑ, που διεξήχθη στο διάστημα 22/10 - 11/11 στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, της Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος, υπό το συντονισμό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Τέλος, σπέρνοντας εκ μέρους της κυβέρνησης αυταπάτες για τα παζάρια στο Κυπριακό, τα οποία προχωρούν στη βάση ενός διχοτομικού σχεδίου - ως κομμάτι στο όλο θέμα ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο - εκτίμησε πως «φαίνεται ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις» σπεύδοντας να συμπληρώσει «όμως, θέλω να πω, ότι θα πρέπει να πάψει να επηρεάζεται τόσο έντονα η τουρκοκυπριακή ηγεσία από την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ