Σάββατο 12 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Την Τρίτη το συλλαλητήριο με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα

Στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, με σύνθημα: «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα - Παλεύουμε για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ - Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά»

Με το σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Παλεύουμε για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ - Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά», η ΕΕΔΥΕ, εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, Σύλλογοι Γυναικών, φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τη μέρα άφιξης του Προέδρου των ΗΠΑ, Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.

Στο κάλεσμα συμμετοχής που απευθύνουν στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, στους νέους, σημειώνουν την ανάγκη αυτή να είναι μαζική, για να καταδικαστεί αποφασιστικά η επίσκεψη - πρόκληση του Ομπάμα στην Ελλάδα, να δυναμώσει η παρέμβαση του λαού μας ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, επεμβάσεις και πολέμους. Για να καταγγελθεί, για άλλη μια φορά, ο εγκληματικός ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αλλά και για να εκφράσουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, υψώνοντας τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο καλεί την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της το ΠΑΜΕ. Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ. Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση έχουν ήδη αποφασίσει τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, οι Ομοσπονδίες Τύπου - Χάρτου, Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ) και Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρίου. Για το σκοπό αυτό θα αναχωρήσουν πούλμαν από το άγαλμα μεταλλωρύχων στις 4.15 μ.μ.

Επίσης, την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα και την πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να τον υποδεχθεί με ανοιχτές αγκάλες καταγγέλλει η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να βγουν μαζικά στους δρόμους μαζί με τον υπόλοιπο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για την αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση έχουν οριστεί για την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:

-- Χαυτεία: Εργατικά συνδικάτα

-- Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Πειραιά και της Νότιας Αθήνας

-- Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς της Δυτικής Αθήνας, της Ανατολικής Αθήνας, του Βόρειου Τομέα Αθηνών και του Θριασίου

-- Πλατεία Βάθης: Κλαδικές ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Δήμου Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Μεσογείων και Λαυρεωτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ