Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να δίνονται δωρεάν όλα τα βιβλία για τις ξένες γλώσσες

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Για την πληρωμή ξενόγλωσσων βιβλίων στα δημόσια σχολεία κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ, σημειώνοντας:

«Για άλλη μια χρονιά, τα σχολικά βιβλία για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών σε όλους τους τύπους Λυκείων δεν διανέμονται δωρεάν στους μαθητές. Τις περισσότερες φορές, αναγκάζονται να τα πληρώνουν οι γονείς τους, αλλού τα αγοράζουν οι σχολικές επιτροπές, παρά τη δραματική μείωση και φέτος της χρηματοδότησής τους.

Η πολυδιαφημισμένη ανάγκη να ξέρει ο μαθητής ξένες γλώσσες, πράγμα που γενικά μας βρίσκει σύμφωνους, συναντιέται επί της ουσίας με την "ανταποδοτικότητα" (πληρώνεις - παίρνεις, δεν πληρώνεις - δεν παίρνεις), κι όλα αυτά σε ένα κατά τα άλλα "δωρεάν" δημόσιο σχολείο.

Υπάρχει ανάγκη να μπει φραγμός σ' αυτό το φαινόμενο, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, η αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας έχουν χτυπήσει κόκκινο».

Ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Δελής, που υπογράφει την Ερώτηση, ζητά μέτρα ώστε να δίνονται δωρεάν όλα τα βιβλία, όλων των τάξεων, όλων των βαθμίδων, για τις ξένες γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο, είτε είναι «υποχρεωτικά» είτε «επιλογής».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org