Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
Από τη μια πιστοποίηση και από την άλλη υποβάθμιση

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πιστοποίησης για τους απόφοιτους ΙΕΚ που συμμετείχαν στην 1η εξεταστική Περίοδο 2016 και του Θεωρητικού και του Πρακτικού μέρους, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής καταδικάζει την πολιτική και τη στάση της κυβέρνησης που, όχι μόνο συνεχίζει τον απαράδεκτο θεσμό της πιστοποίησης, αλλά αφήνει στη μοίρα τους τις σχολές της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης, υποβαθμίζοντας κι άλλο τις σπουδές.

«Το ότι αποτυγχάνει η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών δεν είναι τυχαίο. Αντίθετα, αποδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν οι σχολές μας. Οτι δεν έχουμε βιβλία, ότι κάνουμε μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες, τα εργαστήριά μας είναι από την εποχή του χαλκού, σε πολλές ειδικότητες δεν υπάρχουν οδηγοί σπουδών και οι καθηγητές μας κάνουν μάθημα με εργασιακές σχέσεις - λάστιχο χωρίς σύμβαση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής απαιτεί: Κατάργηση του θεσμού της πιστοποίησης για τους αποφοίτους των ΙΕΚ και μέχρι τότε, εντελώς δωρεάν συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία σε κάθε ειδικότητα, με σχολές αντάξιες του 21ου αιώνα και φυσικά, το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλειά. Δουλειά με δικαιώματα που να εξασφαλίζει αξιοπρεπή ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org