Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα στο ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα για τις άδειες

Στις 30 Σεπτέμβρη ορίστηκε η διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ που θα κρίνει αν είναι συνταγματικός και νόμιμος ο τρόπος χορήγησης των τεσσάρων αδειών των τηλεοπτικών σταθμών. Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα κρίνει τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών «Mega Channel», «Antenna», «Αlpha», «Skai», «Star Channel» και «Epsilon TV» (E-TV), καθώς και της Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας. Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η καθεμία, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Επιπρόσθετα, σήμερα, Παρασκευή, στο ΣτΕ συζητούνται οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων ακύρωσης των διαγωνισμών για τις τηλεοπτικές άδειες, που έχουν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί.

Μήνυση υπέβαλε ο Ιβάν Σαββίδης κατά του «Alpha» για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης, που έρχεται σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλει ο τηλεοπτικός σταθμός εναντίον του, κατηγορώντας τον για επιβουλή της δημόσιας τάξης λόγω της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ