Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΕ για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα
Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, τη δέσμευσή τους ότι θα αγωνιστούν μαζί με το ΚΚΕ για τη δικαίωση των θυμάτων των ναζί, διαδήλωσαν οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση που διοργάνωσε χτες το απόγευμα η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ μπροστά στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα.

Πλήθος κόσμου, με συνθήματα που εξέφραζαν την απαίτηση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης για την απόδοση των οφειλών απ' τη Γερμανία και των πολεμικών αποζημιώσεων, βροντοφώναξαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα.

Καταγγέλθηκαν η απαράδεκτη στάση της ΕΕ και οι σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης, ενημερώνοντας σχετικά με τις κινήσεις της Ενωσης, παλιότερα, αλλά και πρόσφατα με την Αναφορά που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην ομιλία του κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση της ΕΕ, η οποία αντί να τοποθετηθεί, αν δέχεται τις διεθνείς συνθήκες που έχουν αποφανθεί για τις πολεμικές αποζημιώσεις, δήλωσε... αναρμόδια για το θέμα, και αποφάσισε να μη συζητηθεί στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η Αναφορά που κατέθεσε η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με τη στήριξη της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Ο Χρ. Τσιντζιλώνης κατήγγειλε επίσης τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γιατί με τη στάση της, την άρνησή της να τοποθετηθεί επισήμως και να στηρίξει το αίτημα για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, έδωσε το πρόσχημα στην Επιτροπή Αναφορών να βάλει στην άκρη το ζήτημα, ανακηρύσσοντάς το διμερές θέμα μεταξύ Γερμανίας - Ελλάδας.

Αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, μαζί με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη, καθώς και την βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου, επέδωσε την ανακοίνωση - καταγγελία της στον εκπρόσωπο της ΕΕ στην Αθήνα.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα συμμετοχής και στήριξης κάθε ενέργειας μελλοντικά για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων, αλλά και με κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκδηλώσεις για την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ, στις 27 Σεπτέμβρη, στην Καισαριανή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν ξεχνάμε τα ολοκαυτώματα του ναζισμού. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας(2021-01-28 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την άρνηση διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών(2019-04-06 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες για τις γερμανικές αποζημιώσεις(2017-04-07 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα(2016-09-11 00:00:00.0)
Κυβέρνηση και ΕΕ στρώνουν το δρόμο για να ενταφιαστούν οι δίκαιες αξιώσεις του λαού μας(2016-09-11 00:00:00.0)
Κωλυσιεργία και αδιαφορία από την κυβέρνηση(2016-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ