Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Παραχωρεί στο κεφάλαιο για εκμετάλλευση περιουσία των Ταμείων των στρατιωτικών

Τα σχέδια της κυβέρνησης να παραχωρήσει στο κεφάλαιο εκτάσεις αντικειμενικής αξίας περίπου 34 δισεκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκονται στην κατοχή των ταμείων ασφάλισης των στρατιωτικών (ΤΕΘΑ και άλλα), ανέλυσε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ. Είπε στους επιχειρηματίες ότι το 5% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου είναι το μίνιμουμ όριο το οποίο μπορεί να δοθεί ως τιμή ενοικίασής του σε ετήσια βάση για περίοδο «ενοικίασης» από 50 έως 99 χρόνια.

Ανέφερε, δε, και παραδείγματα όπου υπάρχει «επενδυτικό ενδιαφέρον»:

-- «Το πρώτο είναι το νησί Φλέβες (...) σε πολύ μικρή απόσταση από τη Βουλιαγμένη (...) Το παρουσιάσαμε κατ' αρχήν στους Ελληνοαμερικανούς ομογενείς (...) Το παρουσιάσαμε σε Ελληνο-ισραηλινές οργανώσεις των ΗΠΑ. Το παρουσίασα σε όλα τα ταξίδια που έκανα (...) σε ηγέτες, σε επιχειρηματίες. Τα πρώτα αποτελέσματα: Υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόταση από το Αμπου Ντάμπι για τις Φλέβες, όπου το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ για δημιουργία μπανγκαλόου, με οργανωμένο γκολφ, με μαρίνα...».

-- «Δεύτερη πρόταση: Μας επισκέφθηκαν από ένα πάρα πολύ μεγάλο fund από το Ισραήλ, το οποίο αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα. Τους προτείναμε εκτός από τις Φλέβες (...) να πάνε στον Τούρλο στην Αίγινα. Και το δέχτηκαν».

-- «Τρίτο παράδειγμα: Μας απασχόλησε πάρα πολύ το θέμα της κρουαζιέρας (...). Διότι όλες οι κρουαζιέρες οι οποίες αρχίζουν και τελειώνουν στη Μεσόγειο, αυτό που απαιτούν είναι ειδικούς κώδικες ασφάλειας των λιμανιών (...) σκεφτήκαμε, ποια είναι εκείνη η περιουσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (...) με δεδομένη την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, όπου αυτή τη στιγμή οι συνθήκες ασφάλειας είναι μηδενικές, που θα μπορέσει να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες εισόδου και εξόδου της κρουαζιέρας σε όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο; Εκεί, λοιπόν, ένας από τους σχεδιασμούς μας (...) είναι στο Πεδίο Βολής του Πρασονησίου, στη Νότια Ρόδο».

-- Αλλο παράδειγμα: «(...) είναι η "Πέρδικα" στην Αίγινα (...) εκεί, ετοιμάζουμε projects σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία».

-- «Τελευταίο παράδειγμα είναι η Σύρος. Ερχονται από τα Εμιράτα και μας προτείνουν μία τεράστια επένδυση για τη δημιουργία ενός κέντρου μέγα γιοτ στη Σύρο, που πέρα της κατασκευής νέων γιοτ και της επιδιόρθωσης θα εμπεριέχει το παράλληλο νηολόγιο και την ελληνική σημαία. Αυτό μπορεί να φέρει όλα τα σκάφη αναψυχής, μέχρι 60 μέτρα, στην ελληνική σημαία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ