Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ
Παρατείνονται τρεις μήνες οι εργασίες της και βλέπουμε...

Την τρίμηνη παράταση του «έργου» της αποφάσισε χτες, κατά την τρίτη συνεδρίασή της, η Εξεταστική Επιτροπή για τη νομιμότητα της δανειοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Η Επιτροπή θα έπρεπε κανονικά, στις 18 Ιούνη, δηλαδή την ερχόμενη βδομάδα, να έχει παραδώσει το πόρισμά της. Αυτό, όπως εκτιμήθηκε χτες, είναι πρακτικά αδύνατον, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάγνωση του υλικού που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, προκειμένου να αρχίσει η εξέταση των προσώπων που κρίνονται αρμόδια για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι το «υλικό» αυτό αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα, τα οποία έχουν αποσταλεί από τράπεζες, εισαγγελικές αρχές, κρατικές υπηρεσίες, ΜΜΕ κ.λπ. και μάλιστα η διαδικασία αυτή, δηλαδή η κατάθεση των εγγράφων, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμα να ξεκινήσει την εξέταση των αρμόδιων προσώπων, με την πρόσκληση των διευθυνόντων συμβούλων των τεσσάρων λεγόμενων «συστημικών» τραπεζών και συγκεκριμένα των Εθνικής, Eurobank Πειραιώς και Alpha Bank. Θα ακολουθήσουν οι αρμόδιοι (π.χ. ελεγκτές) της Τράπεζας της Ελλάδας και οι τρεις τελευταίοι διευθύνοντες σύμβουλοι της Αγροτικής Τράπεζας. Θα ακολουθήσει ο επόμενος κύκλος των μαρτύρων, που θα είναι οι οικονομικοί υπεύθυνοι των κομμάτων και των επιχειρηματικών ομίλων των ΜΜΕ και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ