Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΦΙΛΗΣ
Αποκηρύσσει αυτά που δίδαξαν...

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η προχτεσινή δήλωση του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη, ότι «το κίνημα "παραιτηθείτε" κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής», χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιούς» όσους στηρίζουν τις συγκεντρώσεις στις 15/6 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που διοργανώνονται κατά τα ίδια πρότυπα των ανώνυμων διαδικτυακών κινητοποιήσεων των «αγανακτισμένων», στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστούσε.

Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε πάντως χτες να χαρακτηρίσει «προσωπικές απόψεις» τα λεγόμενα του Ν. Φίλη, παραπέμποντας και στις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη, ότι «το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο».

«Δεν θα έλεγα πως ήταν ό,τι καλύτερο. Δεν ξέρω πώς το εννοούσε, εγώ πάντως δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο», σχολίασε τις δηλώσεις Φίλη ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Μπαλάφας.

Από την πλευρά της, η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του Ν. Φίλη. «Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και γι' αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει. Η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας (...) Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σε σχόλιό του, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συγκεντρώνονται ειρηνικά και να διαδηλώνουν τις απόψεις τους, δεν τίθεται υπό έγκριση ούτε του κ. Φίλη, ούτε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ο καθεστωτισμός δεν περνά στην Ελλάδα και η ανοησία φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, δήλωσε: «Υπάρχει ένα θράσος από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑίων. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν καταλύσει στους δρόμους κάθε έννοια νόμου, οι οποίοι σήμερα αντιδρούν όταν κάποιοι διαδηλώνουν. Ελεος! Ολοι ξέρουμε, όλοι εδώ ήμασταν (...) Εχουν φτιάξει μια κουλτούρα "διαδηλώνουμε, τα σπάμε, συγκρουόμαστε" και τώρα προσπαθούν να πείσουν κάποιους να είναι στον καναπέ τους και να παρακολουθούν τις δικές τους πολιτικές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ