Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ψάχνει ρόλο στις διεργασίες

Τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου, ενός εθνικού συμβολαίου, μιας μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των αστικών πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου πρότεινε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρ. πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε συγκέντρωση του μορφώματός του, διεκδικώντας κι αυτός ρόλο στις τέτοιες διεργασίες.

Υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησής του σημειώνοντας: «Από πότε έχουμε να συζητήσουμε για σοβαρή μεταρρύθμιση σε αυτή τη χώρα; Από τότε που έφυγε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του "τοξικού" Παπανδρέου. Κι από πότε έχουμε να δούμε να γίνεται σοβαρή μεταρρύθμιση στη χώρα; Και πάλι, από τότε που έφυγε η "τρισκατάρατη" κυβέρνηση Παπανδρέου».

Για τους Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα είπε ότι έγιναν «οι πιο μνημονιακοί» και οι κυβερνήσεις τους εξελίχθηκαν στους «καλύτερους διαφημιστές» του έργου της δικής του κυβέρνησης.

Σχετικά με τις δικές του κινήσεις στο μέλλον και την πορεία του ΚΙΔΗΣΟ, μίλησε για αυτόνομη κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, σχετικά με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, που ζητά «συνομοσπονδία» όλων των δυνάμεων του χώρου τους, είπε πως συνεχίζει την προσπάθεια για συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων.

Ζυμώσεις σε όλο το φάσμα

Μιλώντας επίσης στην ΕΤ3, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του και με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια «σωστή προγραμματική βάση», ένα πρόγραμμα «μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών», μιλώντας και για «εθνική συνεννόηση».

Την ίδια ώρα, αποδεικνύοντας ότι διεργασίες «τρέχουν» σε όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού σκηνικού, μετά τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά την Κυριακή, που έκανε ειδική αναφορά σε στελέχη προερχόμενα από το λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ», τους Ευ. Βενιζέλο, Αννα Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδο και Γ. Μανιάτη, λέγοντας ότι «υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές», χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, είπε:

«Είναι σημαντικό ότι ο κ. Σαμαράς, έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση, αναγνωρίζει ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία υπήρξαν υπουργοί από το 2010, ανήκουν στο μεταρρυθμιστικό τμήμα της κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ