Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΞ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Στοχευμένες συσκέψεις για μπίζνες στο εξωτερικό

Συσκέψεις με επιχειρηματίες διοργανώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο την «ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας», τη διάνοιξη νέων πεδίων κερδοφορίας σε ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δ. Μάρδας, συγκάλεσε τις προηγούμενες μέρες δύο συσκέψεις με εκπροσώπους επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας, προς ενημέρωσή τους για τη στρατηγική που αναπτύσσει το υπουργείο στον τομέα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑΠ) και στον τομέα των Κατασκευών, την ανταλλαγή απόψεων και τη χάραξη συγκεκριμένης στρατηγικής επιχειρηματικής διείσδυσης, ανά γεωγραφική περιοχή ενδιαφέροντος.

Αναλυτικότερα, στη σύσκεψη ΦΙΑΠ, προχτές Τετάρτη, συμμετείχαν 35 κλαδικοί συλλογικοί φορείς καθώς και μεμονωμένες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με θέμα τις δυνατότητες ανάπτυξης εξωστρεφών δράσεων στη Ρωσία, στο Ιράν και λοιπές χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου. Συζητήθηκαν, ειδικότερα, η ενεργοποίηση των διπλωματικών αρχών και ιδιαίτερα των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων για τη διεξαγωγή ερευνών αναφορικά με τα συστήματα Υγείας και Πρόνοιας των εν λόγω χωρών, τον εντοπισμό και την καταγραφή αντίστοιχων συνομιλητών - φορέων από το εξωτερικό και τη διοργάνωση προωθητικών δράσεων, με στόχο την ανάδειξη, με συντονισμένο τρόπο, του κλάδου αποκατάστασης στο εξωτερικό (π.χ. μέσω «road shows»).

Μια μέρα νωρίτερα, την Τρίτη, είχε γίνει σύσκεψη, με θέμα «Η εξωστρέφεια του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα». Στο πλαίσιο της εν λόγω σύσκεψης, συζητήθηκαν «περαιτέρω τρόποι συνδρομής του ΥΠΕΞ, για την ανάληψη, εκ μέρους των ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών, εργολαβιών στο εξωτερικό». Παράλληλα, ο υφυπουργός ενημέρωσε για το πρόγραμμα επισκέψεων και επιχειρηματικών αποστολών του υπουργείου σε καθορισμένες χώρες - στόχους, καλώντας τα μέλη τους να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης(2019-07-09 00:00:00.0)
Για μπίζνες σε Ισραήλ - Παλαιστίνη(2016-08-03 00:00:00.0)
«Σκίζεται» η κυβέρνηση για προσέλκυση επενδύσεων και στήριξη «εξωστρέφειας»(2015-12-18 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία των βιομηχάνων για την αναζήτηση νέων πεδίων κερδοφορίας(2014-10-30 00:00:00.0)
Προωθούνται τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων μονοπωλίων(2014-01-30 00:00:00.0)
Κάνοντας μπίζνες...(2009-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ