Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Καταγγέλλουν στις Βρυξέλλες αυτά που εφαρμόζουν στην Αθήνα

Την τεράστια υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Η απύθμενη κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά στη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ψηφίσματος με το οποίο προωθείται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού έργου. Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές του υπέγραψαν τροπολογία καταδίκης της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, ενώ στην Ελλάδα προωθούν την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ! Μάλιστα, κάποιοι απ' αυτούς, ενώ υπέγραψαν την παραπάνω τροπολογία, ΔΕΝ υπέγραψαν άλλη τροπολογία με την οποία καλούνται οι κυβερνήσεις (δηλαδή και η δική τους) να απορρίψουν την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, «επανερχόμενοι έτσι στην κυβερνητική τάξη».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλος, στη σχετική συζήτηση για το παραπάνω ψήφισμα, το οποίο καταψήφισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ανέφερε τα παρακάτω:

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει το ψήφισμα γιατί προωθεί παραπέρα ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού έργου, σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου και των ίδιων των επιβατών.

Υπογραμμίζουμε, όμως, το τεράστιο πολιτικό θράσος κομμάτων και πολιτικών ομάδων μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο που με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο κοροϊδεύουν το λαό. Αναφερόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, που η κυβέρνησή του στην Ελλάδα, στο βρώμικο ρόλο της "χρήσιμης για το σύστημα αριστεράς", από τη μια τσακίζει το λαό και από την άλλη παραδίδει για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία στους δανειστές, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα και τους σιδηροδρόμους.

Είναι, λοιπόν, τεράστια πρόκληση, ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια να υπογράφουν τροπολογία που καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, αλλά αμέσως μετά επανέρχονται στην τάξη και δεν υπογράφουν άλλη τροπολογία που καλεί τις κυβερνήσεις, δηλαδή και τη δική τους, να απορρίψουν τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοροϊδία του. Δήθεν "αριστερό" δεκανίκι της αστικής πολιτικής βαρβαρότητας. Αυτή είναι η GUE και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πολιτική στέγη των κομμάτων των μνημονίων. Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού».

Λόγος γίνεται για τροπολογία της ευρωομάδας GUE, στην οποία αναφέρεται: «Επισημαίνει ότι οι στρατηγικές ελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης οδήγησαν σε απολύσεις εργαζομένων και κλείσιμο πολλών βιομηχανικών μονάδων του σιδηροδρομικού κλάδου, καθιστάμενες καθοριστικός παράγοντας για την παρακμή του τομέα στην Ευρώπη». Την υπογράφουν μεταξύ των άλλων οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κούλογλου, Κούνεβα και Χρυσόγονος.

Απ' τους τρεις, μόνο η Κ. Κούνεβα υπογράφει τη δεύτερη τροπολογία που «καλεί τα κράτη - μέλη να απορρίψουν τις ιδιωτικοποιήσεις και να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τα δημόσια συστήματα σιδηροδρομικών μεταφορών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ