Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Πρεμούρα για τις αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις»

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Ομως, για άλλη μια φορά χάσαμε χρόνο και χρήμα. Είχαμε μια χαμένη άνοιξη. Και πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε και ένα χαμένο φθινόπωρο. Στην επόμενη αξιολόγηση τον Οκτώβριο τα ίδια θα γίνουν. Η ανικανότητα να σχεδιαστούν λύσεις είναι φανερή σε όλους τους τομείς». Τάδε έφη Στ. Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στο «EurActiv.gr», εκφράζοντας την πρεμούρα του να προχωρήσουν τάχιστα τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στη δεύτερη «αξιολόγηση», μεταξύ των οποίων «φιγουράρουν» τα νέα χτυπήματα στα Εργασιακά.

Θέτοντας ξανά ενστάσεις για την αποδοτικότητα του δημοσιονομικού μείγματος της κυβέρνησης, επιμένει ότι «δεν αρκούν οι οριζόντιες περικοπές και οι φόροι για να βγει μια χώρα από την κρίση. Χρειαζόμαστε μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

Εβαλε πάλι θέμα να περικοπούν «σπατάλες» και χαρακτήρισε «μεγάλο ζητούμενο» τις «επενδύσεις», αποδίδοντας την απουσία τους στην «αβεβαιότητα» που προκαλεί η κυβέρνηση: «Παρά το γεγονός ότι έχουν πέσει οι τιμές, τα μεροκάματα, οι αξίες, επενδύσεις δεν έρχονται (...) Η χώρα πρέπει να φύγει από την γκρίζα ζώνη της αβεβαιότητας. Να υπάρξει σταθερότητα στην οικονομία, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν την επαύριον της ψήφισης ενός νόμου βγαίνουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και λένε ότι "αυτά που ψηφίσαμε συνιστούν έγκλημα" και οι φόροι που βάζουμε είναι άδικοι. Αυτό είναι κάλεσμα για φοροδιαφυγή».

Επιφυλάσσοντας για το Ποτάμι ρόλο «χρήσιμης δύναμης» για τις «μεταρρυθμίσεις» που χρειάζεται το κεφάλαιο, επανέλαβε την πρότασή του για ένα «New Deal», «μια μεγάλη συμφωνία των υγιών δυνάμεων της οικονομίας, της κοινωνίας, του πολιτισμού». Κάτι αντίστοιχο με τη «συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες» που προπαγανδίζει η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη, καλώντας, τελικά, όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις το λαό να εγκλωβιστεί στην πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ