Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καμιά συμμετοχή στη σχεδιαζόμενη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, με αφορμή το πρόσφατο πολύνεκρο ναυάγιο πλοίου που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λιβύη, υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες των ιμπεριαλιστών για την επέμβαση του 2011, καταγγέλλει τα σχέδια νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης και καλεί σε πάλη ενάντια σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτήν.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει:

«Η νέα προσφυγική τραγωδία - με δεκάδες νεκρούς - υπογραμμίζει τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες των ιμπεριαλιστών, που με την επέμβαση του 2011 βύθισαν μια ολόκληρη χώρα στο χάος και τώρα ετοιμάζονται να τη "σώσουν" ακόμα μια φορά...

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λαλίστατη κατά τ' άλλα, σιωπά την ώρα που όλα "μυρίζουν" νέα ιμπεριαλιστική έφοδο στη δεινοπαθούσα - εξαιτίας τους - χώρα της Βόρειας Αφρικής. Τα ερωτήματα στα οποία οφείλει να δώσει άμεση και καθαρή απάντηση σχετίζονται με τα σχέδια για νέα επέμβαση, το ρόλο της βάσης της Σούδας, τους στόχους της ΝΑΤΟικής άσκησης "Phoenix Express 2016" στην περιοχή και την ελληνική ΝΟΤΑΜ προς τους πιλότους.

Στο άγριο αιματηρό πεδίο της Μεσογείου όπου κονταροχτυπιούνται με κάθε μέσο οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μόνο θανάσιμοι κίνδυνοι κρύβονται για τον ελληνικό λαό. Σε αυτούς τους κινδύνους μόνη αποτελεσματική απάντηση είναι η ένταση και μαζικοποίηση της πάλης για την αποτροπή οποιασδήποτε ελληνικής συμμετοχής σε ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ