Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναγνωρίζει τις «διεθνείς δεσμεύσεις» των μνημονίων

Επιβεβαιώνεται ότι το «νέο μείγμα» που ευαγγελίζεται η ΝΔ θα «πατήσει» πάνω στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση

Η ηγεσία της ΝΔ διαβεβαιώνει το κεφάλαιο εντός και εκτός συνόρων ότι το «νέο μείγμα» θα λαμβάνει υπόψη τις «διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας»
Η ηγεσία της ΝΔ διαβεβαιώνει το κεφάλαιο εντός και εκτός συνόρων ότι το «νέο μείγμα» θα λαμβάνει υπόψη τις «διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας»
Μήνυμα στους «εταίρους» της εγχώριας αστικής τάξης στο εξωτερικό, αποστέλλουν η ηγεσία και τα στελέχη της ΝΔ, ότι θα σεβαστούν τις «διεθνείς δεσμεύσεις» που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τον πυρήνα των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, εφόσον άλλωστε αποτελούν προαπαιτούμενα του κεφαλαίου, επιχειρώντας παράλληλα διαφοροποιήσεις σε επιμέρους σημεία του δημοσιονομικού «μείγματος», με περισσότερες φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις.

Ενδεικτικά, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αρμόδιος για τη σύνταξη του κυβερνητικού της προγράμματος, Κ. Χατζηδάκης, αποτιμώντας την προχτεσινή συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να μιλήσουμε με την ίδια γλώσσα και στους Ελληνες πολίτες και στους δανειστές μας. Περνάμε το μήνυμα ότι έτσι όπως πάει η κατάσταση, δεν βγαίνει ο λογαριασμός (...) Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τα δημοσιονομικά κενά να τα καλύπτει μόνο με αυξήσεις φόρων. Ετσι επιτείνουν την ύφεση. Επιπλέον, τις διαρθρωτικές αλλαγές τις καταπίνει σαν πικρό χάπι. Και πάλι δεν μπορεί να προκαλέσει μια θετική εντύπωση στις αγορές και τους επενδυτές που έχουμε ανάγκη για να αλλάξει το κλίμα».

Και συνέχισε: «Λέμε, λοιπόν, στους Ελληνες πολίτες και στην τρόικα ότι δεν είμαστε το δεξιό ΚΚΕ, που με ένα άρθρο και ένα νόμο θα ακυρώσουμε το μνημόνιο, ούτε είμαστε συνεχιστές της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε ένα νέο μείγμα πολιτικής που θα λαμβάνει υπόψη της ότι η χώρα έχει διεθνείς δεσμεύσεις, αλλά την ίδια στιγμή θα προσχωρεί μπροστά με λιγότερους φόρους και λιγότερες δημόσιες δαπάνες και με μια πολιτική που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Αυτά τα περιέγραφε ο κ. Μητσοτάκης και στη Βουλή την περασμένη Κυριακή και τα ίδια είπε και στην κα Μέρκελ».

«Προβληματισμοί» για καίρια πόστα και αντιπολιτευτική τακτική

Την ίδια ώρα, στελέχη όπως ο Νικ. Κακλαμάνης, ο οποίος μίλησε στο «Βήμα FM», προσπαθούν να υπερασπιστούν τη γραμμή Μητσοτάκη περί πρόωρων εκλογών. «Δεν είναι άκαιρο το "όσο γρηγορότερα φύγετε τόσο το καλύτερα"», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο ίδιος έδωσε και μιαν εικόνα προβληματισμού στο εσωτερικό της παράταξης για προώθηση συγκεκριμένων προσώπων σε καίρια πόστα επί ηγεσίας Μητσοτάκη: «Είναι χρήσιμο να υπάρχουν μέσα στην ΝΔ άνθρωποι σαν τον Αδ. Γεωργιάδη. Ωστόσο, προσωπικά, δεν θα τον όριζα αντιπρόεδρο»...

Την ίδια άποψη για τον Αδ. Γεωργιάδη εξέφρασε πρόσφατα, μιλώντας στον «Alpha» και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, βάζοντας ταυτόχρονα ζήτημα και για την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ και το αίτημα περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι η ΝΔ θα έπρεπε πρώτα να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο, αξιόπιστο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Τέλος, στη ΝΔ, στη γνωστή δικομματική κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, κρατούν ψηλά το θέμα της διάταξης για τις λεγόμενες «offshore», ζητώντας από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «να πάρουν πίσω την άθλια μεθόδευσή τους» και επιμένοντας στο ερώτημα: «Ποιος υπουργός εμπνεύστηκε αυτήν τη σκανδαλώδη ρύθμιση και ποιους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πήγαν να καλύψουν;».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org