Παρασκευή 13 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Επικυρώθηκε η σοσιαλδημοκρατική σύμπραξη

Μετά και την ανακοίνωση των εσωτερικών δημοψηφισμάτων στο σοσιαλδημοκρατικό «Ποδέμος» και τη ρεφορμιστική Ενωμένη Αριστερά (όπου συμμετέχει το μεταλλαγμένο ΚΚ Ισπανίας) προχωράει η σύμπραξη των δύο σχηματισμών για τις επερχόμενες στις 26 Ιούλη εκλογές. Στο «Ποδέμος» το 98% των 144.569 συμμετεχόντων (περίπου το 35% όσων είχαν δικαίωμα ψήφου ως μέλη ή συμπαθούντες) και στην ΕΑ το 87,8% των 23.109 που πήραν μέρος ενέκριναν την εκλογική συνεργασία. Ειδικά στην ΕΑ το 10,5% τάχθηκε κατά, 1,6% επέλεξε το λευκό και διατυπώθηκαν από κάποια στελέχη σκέψεις για νέο δημοψήφισμα όταν γίνουν γνωστά όλα τα στοιχεία του προγράμματος συνεργασίας.

Πάντως, σήμερα πρέπει να κατατεθούν επίσημα οι υποψηφιότητες κομμάτων και συνασπισμών και έως την άλλη βδομάδα και τα ψηφοδέλτια, όπου γίνεται παζάρι για τις θέσεις, με την προσυμφωνία να κάνει λόγο για 6 προς 1.

Αν και το όλο εγχείρημα παρουσιάζεται ως το εργαλείο για να νικηθεί η δεξιά του Λαϊκού Κόμματος που δήθεν θα ωφελήσει τα λαϊκά στρώματα, πρόκειται για μια νέα προσπάθεια σοσιαλδημοκρατικής κοπής, που επιχειρεί να εγκλωβίσει λαϊκές δυνάμεις στις διαχειριστικές αυταπάτες ενός δήθεν «πιο δίκαιου και ανθρώπινου καπιταλισμού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ