Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Οι παππούδες μας πρόσφυγες, εμείς ρατσιστές;»

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Στο Σκοπευτήριο, όπου τέτοιες μέρες, την Πρωτομαγιά του 1944, εκτελέστηκαν 200 κομμουνιστές, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Απρίλη το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Καισαριανή. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μαθητικό συγκρότημα από το 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα και με ομάδα χορού από μαθήτριες της Καισαριανής. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ένα πρωτότυπο μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «Οι παππούδες μας πρόσφυγες, εμείς ρατσιστές;», που ετοίμασαν με πολύ μεράκι μαθητές της Καισαριανής και το οποίο εκτός από τα θεατρικά σκετσάκια, συνδύαζε το χορό, το βίντεο και τη μουσική, εντυπωσιάζοντας όσους το παρακολούθησαν. Μάλιστα, εκτεινόταν σε διάφορους χώρους του Φεστιβάλ, όχι μόνο στη σκηνή.

Ακολούθησε παιχνίδι - κουίζ με ερωτήσεις γνώσεων, όπου μαθητές χωρισμένοι σε δύο ομάδες προσπάθησαν να δώσουν σωστές απαντήσεις σε ερωτήσεις διαφόρων κατηγοριών, όπως ιστορία, επιστήμες, ποίηση, λογοτεχνία κ.ά. Το παιχνίδι σχεδόν πήγε να εξελιχθεί σε «ντέρμπι», όμως τελικά επικράτησε η ομάδα με τους ...ψυχραιμότερους!

Στο βήμα ανέβηκε ο Δημήτρης Γκιώνης, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Καισαριανής, και στη συνέχεια μαθητικά συγκροτήματα και το μουσικό μαθητικό σχήμα της Τομεακής Οργάνωσης Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ παρουσίασαν μουσικό αφιέρωμα, βασισμένο στο ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «Ο άνθρωπος με το ταμπούρλο».

Ταυτόχρονα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν γκράφιτι σε ταμπλό και να ξεναγηθούν σε διαδραστικές κατασκευές με θέμα τον πόλεμο, την προσφυγιά και το σχολείο που έχουμε ανάγκη. Το Φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία από το συγκρότημα «Sober on Tuxedos».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org