Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να μην καταργηθεί το εξεταστικό κέντρο στο ΕΠΑΛ Αμοργού

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να μην καταργηθεί το εξεταστικό κέντρο του ΕΠΑΛ Αμοργού για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας.

Οι βουλευτές του Κόμματος Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, που υπογράφουν την Ερώτηση εξηγούν σχετικά ότι: «Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας αποφασίσθηκε η έγκριση 10 Εξεταστικών Κέντρων ΕΠΑΛ στο νομό των Κυκλάδων, μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγεται το ΕΠΑΛ Αμοργού όπως γινόταν σε παλιότερες χρονιές.

Αυτό έχει σαν συνέπεια οι δέκα (10) μαθητές του σχολείου να αναγκαστούν να μετακινηθούν στη Νάξο, έτσι ώστε να μπορέσουν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Οπως αναφέρουν και ψηφίσματα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των σχολείων της Αμοργού, αλλά και του Συλλόγου Διδασκόντων, η απόφαση αυτή θα αποκλείσει από τις πανελλαδικές εξετάσεις τους μαθητές που οι οικογένειές τους δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα διαμονής και αλλεπάλληλων μετακινήσεων από και προς τη Νάξο (οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 17 Μάη και τελειώνουν στις 6 Ιούνη).

Ταυτόχρονα, επιβαρύνεται το σύνολο των μαθητών του σχολείου με την ψυχολογική καταπόνηση και τη φυσική τους ταλαιπωρία από τις μετακινήσεις την περίοδο των εξετάσεων, στερώντας τους έτσι το δικαίωμα να συμμετέχουν με τους όσο το δυνατόν ίδιους όρους με τους υπόλοιπους μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Οι βουλευτές ζητούν από το υπουργό να επαναλειτουργήσει το εξεταστικό τμήμα του ΕΠΑΛ Αμοργού, έτσι ώστε οι μαθητές να δώσουν απρόσκοπτα τις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org