Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δεκάδες μαθητικές γιορτές σε όλη τη χώρα

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Πάνω από 50 ήταν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, μεταφέροντας το μήνυμα «Αλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη».

Θεατρικά δρώμενα, βιντεοπροβολές, παιχνίδια ερωτήσεων, αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες από εκατοντάδες μαθητικά μουσικά συγκροτήματα, εκθέσεις, χορευτικές επιδείξεις και τόσα άλλα, επιστρατεύτηκαν από το μεράκι και τη φαντασία των μαθητών για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, τις αγωνίες τους για το σήμερα και το αύριο, για τον πόλεμο και την προσφυγιά, για το σχολείο που τους απωθεί, για τις ανάγκες τους που μένουν ανικανοποίητες σε τούτο το σύστημα, για τον κόσμο που θέλουν και πρέπει να τον αλλάξουν.

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Πέμπτη έως και την Κυριακή έγιναν Μαθητικά Φεστιβάλ σε:

Καισαριανή, Καλλιθέα, Ελευσίνα, Ηλιούπολη, Κυψέλη, Νέο Ηράκλειο, Νέο Κόσμο, Παλλήνη, Πετρούπολη, Σεπόλια, Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Λαύριο, Μενίδι, Αγ. Θεοδώρους, Αργος, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Κατερίνη, Εδεσσα, Γρεβενά, Κιλκίς, Μουδανιά, Κοζάνη, Καλαμαριά, Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, Λαμία, Χαλκίδα, Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Νάουσα, Σέρρες, Πολύγυρο, Γιαννιτσά, Καστοριά, Πάτρα, Αίγιο, Πύργο, Αγρίνιο, Αργοστόλι, Λευκάδα, Χανιά, Αποκόρωνα Χανίων, Κω, Μανταμάδο Λέσβου, Χίο, Βαθύ Σάμου, Αγ. Κήρυκο Ικαρίας, Ξάνθη, ενώ, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών αναβλήθηκαν ορισμένα Μαθητικά Φεστιβάλ στην Ηπειρο, στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα. Οι νέες ημερομηνίες είναι οι εξής: Κέρκυρα 6/5 Πάνω πλατεία, Λευκάδα 6/5 κεντρική πλατεία, Αρτα 8/5 πλατεία Σκουφά, Πρέβεζα 14/5 Δικαστήρια, Γιάννενα 14/5 κεντρική πλατεία. Μετά το Πάσχα, Μαθητικά Φεστιβάλ προγραμματίζονται και σε κάποιες ακόμα περιοχές.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα ενδεικτικά ορισμένες από αυτές τις όμορφες μαθητικές γιορτές.


ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σαββατοκύριακο(18/4/2018)
Τα προγραμματισμένα Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα(14/4/2018)
Πλήθος μαθητικών φεστιβάλ τις επόμενες μέρες(25/4/2013)
Καλοκαιρινές δραστηριότητες της ΚΝΕ(29/7/2004)
Μαζικό «παρών» στις μεγάλες πόλεις(18/11/2003)
Κόκκινος παλμός στη Δυτική Ελλάδα(1/9/2001)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org