Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να πέσει στο κενό η επιχείρηση «ωραιοποίησης» της ΕΕ στα σχολεία

Την περαιτέρω ενίσχυση ενός πολυπλόκαμου προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΕΕ, που ήδη λειτουργεί στα σχολεία, με επιδίωξη να εμποτιστούν οι μαθητές από τα πρώτα τους χρόνια, όπως και οι εκπαιδευτικοί από τις δήθεν «αξίες» του μεγάλου κεφαλαίου, στο όνομα της διαμόρφωσης της λεγόμενης «ευρωπαϊκής συνείδησης», επιδιώκει η έκθεση που ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την «εκμάθηση για την ΕΕ στο σχολείο».

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καταψηφίζοντας την επικίνδυνη έκθεση, τονίζει ότι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου δεν μπορεί να φτιασιδωθεί, δεν μπορεί να εξωραϊστεί η ζούγκλα της ανεργίας, της δουλειάς με μισθούς πείνας μέχρι τα βαθιά γεράματα, της φτώχειας που καταδικάζουν τη νεολαία.

Στο βωμό της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και της επιχειρηματικότητας, η έκθεση ανάγει σε επιστήμη την «πλύση εγκεφάλου» για την «προσαρμοστικότητα στις ανάγκες της αγοράς» με αέναο κυνήγι δεξιοτήτων και τη «διά βίου μάθηση» για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. «Εντός ύλης» θεωρείται, επίσης, η δικαιολόγηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που καταδικάζουν στην προσφυγιά εκατομμύρια κατατρεγμένους.

«Κορμό» της ευρωενωσιακής αυτής «κατήχησης» αποτελεί το ξαναγράψιμο της Ιστορίας των λαών με αντικομμουνισμό στον οποίο θα πρωτοστατούν τα «ειδικά προγράμματα για μαθητές και διδάσκοντες» από το υπό σύσταση «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας» στις Βρυξέλλες που επιδιώκεται να αποτελέσει πρόσθετο εργαλείο της ΕΕ για τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας.

Το ρόλο ενεργού προπαγανδιστή των αιματοβαμμένων «αξιών» της ΕΕ προορίζουν για τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της «διά βίου επαγγελματικής εξέλιξής τους». Η υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων αποτελεί άλλωστε βασικό κριτήριο για την «αξιολόγηση» του σχολείου της αγοράς όπως και του εκπαιδευτικού.

Μπροστά σε όλα αυτά, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για την αποστολή και το ρόλο όλων των λεγόμενων «ευρωπαϊκών προγραμμάτων» που στηρίζουν την ΕΕ και την πολιτική της στα σχολεία, στα οποία πρωτοστατούν διαχρονικά οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως και των άλλων κομμάτων της αστικής διαχείρισης.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει ότι μπορεί να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση στα σχολεία. Η ανάπτυξη της παρέμβασης Συνδικάτων, Συλλόγων Γονέων μπορούν να οξύνουν το κριτήριο των μαθητών για να πέσει στο κενό και να καταδικαστεί πλατιά η ευρωενωσιακή προπαγάνδα, η επιχείρηση «ωραιοποίησης» της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, να μπουν εμπόδια στην εξάπλωσή τους.

Οι λαοί, με κριτήριο τις ανάγκες τους, έχουν τη δύναμη και το χρέος να ανατρέψουν την εξουσία των μονοπωλίων. Με τον πλούτο στα δικά τους χέρια να αποδεσμευτούν από τη μέγγενη της ΕΕ, ανοίγοντας το δρόμο των δικών τους συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ