Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οι αγώνες μας φέρνουν αποτέλεσμα!

Ανακοίνωση με αφορμή την απόσυρση της τροπολογίας για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών

Από τις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην τροπολογία που τελικά αποσύρθηκε
Από τις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην τροπολογία που τελικά αποσύρθηκε
«Οι αγώνες και οι δίκαιες διεκδικήσεις μας έχουν αποτέλεσμα!», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, με αφορμή την αναδίπλωση του υπουργείου Παιδείας που δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει για φέτος ο τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτών και δεν θα φέρει τελικά τη σχετική τροπολογία που αναμενόταν στη Βουλή με την οποία θα απολύονταν πλήθος αναπληρωτών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Αυτή η εξέλιξη είναι σημαντική, γιατί έρχεται κάτω από την πίεση των αγώνων και των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών. Οι μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με την ιδιαίτερη και ξεχωριστή παρουσία των αναπληρωτών, σημάδεψαν τις εξελίξεις και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, αναγκάζοντας τελικά την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία!

Με την απόσυρση της τροπολογίας αποδείχθηκε περίτρανα ότι: Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τα λεγόμενα νομικά κωλύματα ήταν και είναι το πρόσχημα! Το πρόβλημα των διορισμών και της εκπαίδευσης συνολικότερα είναι πολιτικό - βαθιά ταξικό και όχι νομικό!

Η κυβέρνηση απέσυρε την τροπολογία παρά το γεγονός ότι διευκολύνθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από την στάση των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ. Από το γεγονός ότι οι Ομοσπονδίες συμμετείχαν στο "διαλόγο" με την κυβέρνηση υιοθετώντας τη γραμμή των νομικών γνωματεύσεων και των συμβουλών προς την κυβέρνηση. Αυτή η τακτική που ακολούθησαν οι Ομοσπονδίες έδωσε χρόνο και ανάσες στην κυβέρνηση. Καμία αναμονή, αρκετά δοκιμάσαμε την υπομονή μας και τις αντοχές μας τόσα χρόνια στη διαχείριση της αδιοριστίας, στη διαχείριση της μιζέριας. Ηθελαν "συνάδελφος να αναμετριέται με συνάδελφο" αντί να είμαστε όλοι μαζί στον κοινό αγώνα!

Αποδείχτηκε ότι οι εργαζόμενοι έχουμε μεγάλη δύναμη στα χέρια μας!

Κατά τη γνώμη μας, δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός από τις εξελίξεις! Η κυβέρνηση και το υπουργείο περιμένουν στη "γωνία", συνεχίζουν την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής τους παρά τους ελιγμούς που κάνουν! Είναι ακόμα εδώ τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα:

Το άρθρο 35 που κλείνει νηπιαγωγεία, οι διατάξεις που κλείνουν τα τμήματα ένταξης, τα 28άρια και 29άρια τμήματα, τα χιλιάδες κενά που από Σεπτέμβρη θα είναι ακόμα περισσότερα, η πολιτική της υποχρηματοδότησης και των περικοπών δαπανών (και στην Παιδεία) για να ενισχυθούν με νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές οι επιχειρηματικοί όμιλοι! Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι η νέα χρονιά θα είναι χρονιά ακόμα μεγαλύτερων περικοπών στην Εκπαίδευση, ξεκινώντας από τα σχολεία (Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος) τον περιορισμό των ολοήμερων, τις πολλαπλές αναθέσεις μαθημάτων.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ετοιμάζει να ψηφίσει, με το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, τα Εργασιακά, τσακίζει το λαό για τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά το επόμενο διάστημα: Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην ανεργία και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία, για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών όλων των παιδιών, είναι αγώνας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΕΕ - κεφαλαίου.

Ολοι στον αγώνα για την προετοιμασία και την επιτυχία της 48ωρης απεργίας.

Ολοι στον αγώνα για μόρφωση - δουλειά - ζωή με δικαιώματα.

  • Πάρτε ΤΩΡΑ πίσω το άρθρο 35 που κλείνει νηπιαγωγεία.
  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα ένταξης.
  • Να δρομολογηθούν ΤΩΡΑ μαζικοί μόνιμοι διορισμοί που να καλύψουν όλα τα κενά στα σχολεία.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, ΟΧΙ στην ελαστική εργασία, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια.
  • Καμιά απόλυση αναπληρωτή.

Οχι στη φοροληστεία. Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org