Παρασκευή 13 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόκληση για τους Κερκυραίους η επίσκεψη Μπερνς

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Προκαλώντας τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του κερκυραϊκού λαού, προσκάλεσαν τον Ν. Μπερνς στην Κέρκυρα - γνωστή για τους αντιΝΑΤΟικούς-αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού της - για να τους δώσει τα... φώτα του για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις! Συγκεκριμένα, ένα σωματείο με τον τίτλο «Αναγνωστική Εταιρεία» προσκάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή να μιλήσει, την ερχόμενη Τρίτη 17 του Ιούλη, σε εκδήλωση που οργανώνει το βράδυ στις 8.30 μ.μ., μετά την οποία θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν του... Η πρόσκληση αυτή γίνεται, προφανώς, ερήμην του κερκυραϊκού λαού και προκαλεί και την αγανάκτηση του. Ετσι, σήμερα, συνεδριάζει η Αντιπολεμική Επιτροπή του νησιού, που αποτελείται από 17 φορείς, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα και, τυχόν, αντιδράσεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ τονίζει: «Πρόκληση για τα φιλειρηνικά και δημοκρατικά αισθήματα του κερκυραϊκού λαού αποτελεί η επίσκεψη του τοποτηρητή των ΗΠΑ στη χώρα μας κ. Μπερνς μετά από πρόσκληση της "Αναγνωστικής Εταιρείας".

Φαίνεται η ΔΕ της "Αναγνωστικής Εταιρείας" εκτίμησε το μέχρι τώρα "έργο" του τοποτηρητή των φονιάδων των λαών, των Αμερικανών, ξεχνώντας τη μέχρι τώρα δράση τους στον κόσμο, αλλά και ειδικά στα Βαλκάνια. Γρήγορα ξέχασε το κλάμα των μανάδων της Γιουγκοσλαβίας για τα παιδιά τους που σκοτώθηκαν από τις "έξυπνες βόμβες" του ΝΑΤΟ. Δεν τη συγκινεί μάλλον ο αργός θάνατος που έσπειραν με τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής βόρεια του νησιού μας με τραγικές συνέπειες στους Κερκυραίους και τα παιδιά τους.

Αυτοί που ασχολούνται με την Ιστορία, διέγραψαν με μια μονοκονδυλιά τη νεότερη Ιστορία της χώρας μας και τις επεμβάσεις των Αμερικανών στη μετεμφυλιακή περίοδο, στην ανάδειξη της χούντας, στο Κυπριακό.

Μία μόνο λέξη τούς αρμόζει: ΝΤΡΟΠΗ!!!

Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά και επαγγελματικά σωματεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Κερκυραίους και τις Κερκυραίες, όπως παλαιότερα με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία δεν επέτρεψαν να γίνει το νησί μας πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, έτσι και τώρα με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις να μην επιτρέψουν να μολύνει το χώμα του νησιού με την παρουσία του ο εκπρόσωπος των φονιάδων. Να απαιτήσουν να μαζέψουν τις βόμβες τους από τη θάλασσά μας.

ΜΑΖΙΚΗ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Ν. ΜΠΕΡΝΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο υποδέχονται τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ(2009-06-18 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος στην Αχαΐα ο Μπερνς(2000-04-18 00:00:00.0)
Υποδοχή που του άξιζε(1999-09-07 00:00:00.0)
Η Κέρκυρα δε θα γίνει ΝΑΤΟική βάση(1999-04-24 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο Μπερνς(1999-02-05 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης(1998-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ