Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Εξορθολογισμός» και «εργασιακή ειρήνη»...

Ως εγγύηση για την «εργασιακή ειρήνη», τη «μείωση του κόστους με τον εξορθολογισμό των δαπανών», την «εισιτηριοδιαφυγή» κ.ο.κ., στη λειτουργία των Οργανισμών των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), εμφανίστηκαν οι νεοδιοριζόμενοι από την κυβέρνηση πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των Οργανισμών αυτών, κατά τη χτεσινή ακρόασή τους στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε εξαρχής ότι το ΚΚΕ ψηφίζει «παρών», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν έχουμε πρόβλημα με τα πρόσωπα. Η στάση μας εδράζεται στις πολιτικές που θα ξεδιπλωθούν σε βάρος των αστικών συγκοινωνιών και οι παραπέρα επιπτώσεις που θα προκύψουν σε βάρος του λαού, αφού πρόκειται για πολιτική που, για να εξυπηρετήσει το καπιταλιστικό κέρδος, κινείται ενάντια στη λαϊκή ανάγκη για φτηνές, σύγχρονες, ασφαλείς, απρόσκοπτες αστικές συγκοινωνίες».

Οι νεοδιοριζόμενοι στη διοίκηση των αστικών συγκοινωνιών, μεταξύ άλλων, έδωσαν έμφαση στην «εργασιακή ειρήνη» και τους μηχανισμούς είσπραξης των εισιτηρίων, τα οποία, σημειωτέον, από 1/1/2016 αυξάνονται από 1,20 στα 1,40 ευρώ (ένα ακόμα δείγμα του... «κοινωνικού πρόσημου» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!).

Ο δε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, δίνοντας και αυτός έμφαση στο ζήτημα της «εισιτηριοδιαφυγής», τόνισε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με την έκδοση του «ηλεκτρονικού εισιτηρίου», σημειώνοντας ότι ήδη έχει συμφωνηθεί με την εταιρεία που έχει αναλάβει την έκδοσή του, να επισπεύσει τις εργασίες ώστε να εκδοθεί μέσα σε επτά μήνες αντί σε ένα χρόνο.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι καθιερωμένες άσφαιρες αντιπαραθέσεις σε διαχειριστικά θέματα ανάμεσα στην κυβέρνηση και βουλευτές της ΝΔ. Οι δεύτεροι κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση «διορίζει κομματικά στελέχη», ενώ ο υπουργός Μεταφορών, παίρνοντας την «πάσα», μίλησε για «γκρίζες ζώνες» στην οικονομική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης του ΟΑΣΑ, «με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς», και κατέθεσε πίνακες που, σύμφωνα με όσα ο ίδιος ανέφερε, αποδείκνυαν τη «μη χρηστή διαχείριση», με υπερβολικά υψηλές αμοιβές ειδικών συμβούλων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ