Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
Στόχος τους «μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη»

Την πρεμούρα τους για τη συγκρότηση ενός τρίτου, σοσιαλδημοκρατικού - «κεντροαριστερού», εναλλακτικού πόλου εξουσίας, με πρωταγωνιστές τους ίδιους, περιέγραψε η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» (σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χτες σε συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ.

«Η χώρα (σ.σ. η ντόπια αστική τάξη) χρειάζεται μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη και αυτή θα την χτίσουμε εμείς» είπε ανοίγοντας την ομιλία της, ενώ ισχυρίστηκε ότι «η εποχή της λεηλασίας των δυνάμεών μας (σ.σ. από τον ΣΥΡΙΖΑ) ανήκει πια στο παρελθόν».

Παραπέρα, έσπευσε να φτιάξει την «αγιογραφία» των πεπραγμένων της προηγούμενης κυβέρνησης, όπου μετείχε και το ΠΑΣΟΚ και η οποία - όπως και η τωρινή - πέρασε σαν οδοστρωτήρας σειρά αντιλαϊκών μέτρων, προαπαιτούμενα όλα του κεφαλαίου, προκειμένου να αναθερμάνει την οικονομία του, φορτώνοντας την κρίση του στο λαό.

Στο ίδιο πνεύμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μέτρα όπως η ακόμα αγριότερη φορολόγηση των αγροτών, οι μειώσεις στα επιδόματα, το πέρασμα της α' κατοικίας στα «κοράκια», παρακάμπτοντας το γεγονός ότι όλα αυτά έρχονται ως εφαρμοστικά του τρίτου μνημονίου, που και το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον Αύγουστο στη Βουλή.

Αλλωστε, δεν παρέλειψε να επικαλεστεί πάλι το grexit, που όπως είπε η Γεννηματά, «παραμένει στο τραπέζι». Το grexit, βέβαια, επικαλούταν το ΠΑΣΟΚ και το καλοκαίρι, για να δικαιολογήσει τη θετική του ψήφο στο μνημόνιο, επομένως επαναφέροντας το ίδιο θέμα, σηματοδοτεί και τώρα ότι αν ξαναπαραστεί ανάγκη για το κεφάλαιο, θα βάλουν πάλι πλάτη στην κυβέρνηση και τα όποια νέα αντιλαϊκά μέτρα απαιτούνται για να διασφαλίσουν τις στρατηγικές επιλογές του ντόπιου κεφαλαίου.

Τέλος, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά ζητήματα, επανέφερε την πρότασή της για «εθνική συνεννόηση», άρα και με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και για «διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων», αρκεί αυτός να γίνει στη Βουλή, όπως είπε, μακριά από «προσχηματικούς διαλόγους» και «στημένα κόλπα» στα οποία, κατά την ίδια, επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ