Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Στο ρόλο της αντιπολίτευσης που θέλει το σύστημα

Με τη γνωστή κάλπικη ρητορεία για τα μνημόνια και «αυτούς που ξεπουλάνε τη χώρα», μια ρητορεία δηλαδή που «ξεπλένει» την ίδια τη στρατηγική του κεφαλαίου που «γεννά» τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική, η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει να κατοχυρωθεί ως «η μόνη δυναμική αντιπολίτευση», ρίχνοντας παράλληλα το ρατσιστικό της δηλητήριο με αφορμή το προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ναζιστικού μορφώματος, Ηλ. Κασιδιάρης, δήλωσε χτες: «Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου που πήρε συγχαρητήρια από τον Γιούνκερ, τη Μέρκελ και όλη τη γερμανική οικονομική ολιγαρχία, έχει πάρει εργολαβία το ξεπούλημα της Ελλάδας μέσω του μνημονίου και να γεμίσει τη χώρα λαθρομετανάστες και μόνη δυναμική, εθνική αντιπολίτευση στη νέα Βουλή απέναντι σε αυτά τα σχέδια είναι η Χρυσή Αυγή».

Αξιοσημείωτες στο μεταξύ, ως προς τις συνεχιζόμενες διεργασίες αναμόρφωσης στο αστικό πολιτικό σύστημα, με τις οποίες «παίζει» και η ΧΑ, είναι και οι αναφορές που έκανε στη ΝΔ ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκος, σε προχτεσινές συνεντεύξεις του: «Αν στις 14 Αυγούστου (σ.σ. ημέρα ψήφισης του τρίτου μνημονίου) η ΝΔ δεν ψήφιζε "ναι" και έλεγε "παρών", δε θα διακινδύνευε η περίφημη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η ΝΔ θα διεκδικούσε την εξουσία (...) θα γεννιόταν μία νέα ΝΔ που θα αποκήρυσσε το παρελθόν Σαμαρά»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ