Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Διεκδικεί ρόλο «καταλύτη» στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις

Διαβεβαιώνει το κεφάλαιο για «προγραμματική αντιπολίτευση χωρίς ακραίες πολώσεις»

Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (του σχήματος δηλαδή που συνέπηξε με τη ΔΗΜΑΡ) στο αστικό πολιτικό σκηνικό, όπως προέκυψε από τις εκλογές της Κυριακής, περιγράφεται σε χτεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρουν: «Το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις Πολιτών με τη συνεργασία τους έχουν κάνει το πρώτο και αποφασιστικό ενωτικό βήμα για μια γόνιμη συνάντηση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού».

«Ο τρίτος πόλος και το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Είμαστε ξανά δυνατοί, είμαστε μια δύναμη κρίσιμη, χρήσιμη, ευρωπαϊκή. Είμαστε μια ανανεωτική, προοδευτική, εγγυητική δύναμη, με ρόλο καταλύτη για τις αναγκαίες αλλαγές, τις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις για τη χώρα, το κράτος, τη δημόσια διοίκηση και την κοινωνία» προσθέτουν, διαφημίζοντας τη χρησιμότητά τους ως «καταλύτης», για να τρέχουν οι αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

«Πιστεύαμε και πιστεύουμε πάντα στο διάλογο, στην εθνική συνεννόηση και στην προγραμματική συνεργασία. Η κυβερνητική συνεργασία για λόγους υψίστης εθνικής ανάγκης με τη Δεξιά δεν μπορεί να συντηρεί εντυπώσεις ιδεολογικής ταύτισης και πολιτικού αφοπλισμού» συμπληρώνουν, σπεύδοντας να πετάξουν από πάνω τους τη «ρετσινιά» της συνεργασίας με τη ΝΔ, ώστε να μπορούν να τα βρουν σε μια πορεία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι χτες, επίσης, το κύριο άρθρο της «Αυγής» έθετε θέμα «δυσκολίας» του ΠΑΣΟΚ «να ξεφύγει από τη στρατηγική συμμαχία που έχει συνάψει από το 2012 με τη ΝΔ»...

Αλλωστε, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, κινούμενοι στην ίδια στρατηγική βάση παραμονής στην ΕΕ και στο ευρώ, αναπτύσσουν το ίδιο παραμύθι περί απεμπλοκής από το μνημόνιο μέσω της ...εφαρμογής του: «Πυξίδα μας για το παρόν και το μέλλον», λένε στο ΠΑΣΟΚ, «είναι το Δημοκρατικό Μεταρρυθμιστικό και Προοδευτικό Πρόγραμμα που παρουσιάσαμε πριν τις εκλογές. Ενα πλαίσιο συνεκτικών προτάσεων για: Την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, με αλλαγές και βελτιώσεις στα εξόχως υφεσιακά και κοινωνικά επώδυνα θέματα του μνημονίου», «μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία, με ελευθερίες, δικαιώματα αλλά και με υποχρεώσεις και ευθύνες των πολιτών».

Στην ίδια βάση, διαβεβαιώνουν αστικά επιτελεία εντός και εκτός Ελλάδας, που θέλουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων για να περάσουν δίχως αναταράξεις και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, ότι: «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με δεδομένες τις διαφορές και τις αντιθέσεις μας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα ασκήσει μια αντιπολίτευση αξιόπιστη και προγραμματική, με ουσιαστική κριτική, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις (...) Η αντιπαράθεσή μας θα έχει συνέπεια λόγων και στάσης, με επιχειρήματα, χωρίς ακραίες πολώσεις και δίχως άγονες διχαστικές συγκρούσεις (...) Με λόγο θετικό, γόνιμο, νηφάλιο και δημιουργικό...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σενάρια συνεργασίας και παιχνίδια σκοπιμοτήτων (2/7/2017)
Ξεκινά στο φόντο ευρύτερων διεργασιών αναμόρφωσης (28/6/2017)
Συνάντηση Γεννηματά - Παπανδρέου (25/6/2016)
Συνεχίζονται οι διεργασίες ανασύνθεσης (22/3/2016)
Μιλά για κυβέρνηση «ευρύτατης συνεργασίας και συναίνεσης» (10/11/2015)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org