Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Στο τραπέζι και προτάσεις συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ

Στον απόηχο των χαμηλών ποσοστών που συγκέντρωσε το Ποτάμι στις εκλογές της Κυριακής, όπου έχασε το 1/3 της εκλογικής του δύναμης και 6 έδρες σε σχέση με τις εκλογές του Γενάρη (έμεινε με 11 από 17), συνεδριάζει σήμερα η νεοεκλεγείσα Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με τη συμμετοχή και των πρώην βουλευτών και άλλων στελεχών του.

Σε αυτή τη βάση, άλλωστε, έχουν ήδη δρομολογηθεί εξελίξεις όπως συνέδριο στις 4 - 6 Δεκέμβρη, με ανοιχτή ατζέντα θεμάτων, άρα δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα ηγεσίας. Οπως δεν αποκλείονται και άλλες εξελίξεις στη γενικότερη πορεία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, με δεδομένη την κοινή βάση όπου κινούνται οι δυνάμεις του, περί διασφάλισης του ευρωμονόδρομου και αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Διόλου τυχαία, ο παλαιότερα υποψήφιος με το Ποτάμι, Π. Τατσόπουλος με άρθρο του έβαλε ζήτημα συμπόρευσης του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Ας πούμε τα πράγματα απερίφραστα (...) το Ποτάμι γνώρισε μια μεγάλη εκλογική ήττα (...) αιμορράγησε και προς τη ΝΔ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το βαθιά αντι-ιδεοληπτικό του σύνθημα "Μπορώ να συνεργαστώ και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σωθεί η χώρα από την ακυβερνησία" μεταμορφώθηκε σε εκλογικό μπούμερανγκ. "Εν τοιαύτη περιπτώσει", σκέφτηκε ο ψηφοφόρος, "γιατί να μην ψηφίσω τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ απευθείας;". (...) Με την εκλογική ήττα του Ποταμιού, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κλείνει ένας κύκλος. Ο κύκλος της αυτόνομης καθόδου στις εκλογές. Το Ποτάμι καλείται να πράξει αυτό που δεν έπραξε μέχρι σήμερα. Να συμβάλει στη δημιουργία ενός καθαρόαιμου ευρωπαϊκού μετώπου. Να δεχτεί την ανοιχτή πρόσκληση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οσο δεν το κάνει - όσο καθυστερεί να το κάνει - δε ρισκάρει μονάχα τη δική του επιβίωση στο μέλλον (αυτό είναι το λιγότερο), αλλά επιτρέπει και στους λαϊκιστές, τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς, να παίζουν μονότερμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ