Τετάρτη 4 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μπους: οι κυρώσεις συνεχίζονται

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ και ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ουόκερ Μπους διέταξε χτες τη συνέχιση των εμπορικών και οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του καθεστώτος των Ταλιμπάν, επικυρίαρχων του 95% του Αφγανιστάν. Ο λόγος που επικαλέστηκε είναι ότι εξακολουθούν να προσφέρουν καταφύγιο στον Σαουδάραβα πρώην έμμισθο της CIA και νυν «αρχιτρομοκράτη» Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η διαταγή, που αποτελεί «συνέχεια» ανάλογης του πρώην Προέδρου Κλίντον πριν από 2 χρόνια, «παγώνει» όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ταλιμπάν στις ΗΠΑ κι απαγορεύει οποιαδήποτε συναλλαγή με τις περιοχές του Αφγανιστάν, που ελέγχει το καθεστώς τους. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή η αμερικανική διπλωματία προειδοποίησε τους Ταλιμπάν ότι θα τους θεωρήσει «υπεύθυνους» για οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια από πλευράς της οργάνωσης του μπιν Λάντεν.

Ο πρεσβευτής των Ταλιμπάν στο Πακιστάν μουλάς Αμπντούλ Σαλάμ Ζαΐφ απάντησε ότι το καθεστώς δε θα επιτρέψει στον Μπιν Λάντεν να πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων.

Απώτερος στόχος των κυρώσεων που επιβάλλουν οι ΗΠΑ τόσο μονομερώς όσο και στο πλαίσιο του ΟΗΕ μοιάζει, πάντως, να είναι η ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ