Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΣΥΡΙΖΑ
Υπερασπίζοντας το δικό του μνημόνιο

Να ξεγελάσει το λαό, για να υφαρπάξει την ψήφο του, επαναλαμβάνοντας τα παραμύθια περί σκληρής διαπραγμάτευσης που έφερε κάποια θετικά αποτελέσματα, επιχείρησε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του debate των πολιτικών αρχηγών. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε με θράσος πως η συγκυβέρνησή του με τους ΑΝΕΛ έδωσε στιγμές ανάσας και αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό, όταν οι επτά μήνες διακυβέρνησης οδήγησαν σε ένα τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο που θα πληρώνει ο λαός σε βάθος δεκαετίας και παραπάνω.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε τα εξής «επιτεύγματα» αυτής της διαπραγμάτευσης: Μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, σταθεροποίηση της οικονομίας, χρηματοδότηση της χώρας από τον ESM μέχρι το 2019 με 86 δισ. ευρώ, το πακέτο Γιούνκερ, τα 20 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το θέμα της συζήτησης για το χρέος.

Ολα, δηλαδή, για όσα χαίρονται οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, που βλέπουν να ανοίγονται νέα πεδία κερδοφορίας με δεδομένες τις αντεργατικές, αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που χρεοκοπούν και καταβαραθρώνουν το λαό. Ολα αυτά θα πληρώσει ο λαός με τα αιματηρά μέτρα του μνημονίου. Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε ο Αλ. Τσίπρας να δικαιολογηθεί για τις προεκλογικές κοροϊδίες περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, σκισίματος του μνημονίου, επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 και της 13ης σύνταξης. Μάλιστα, για τον ΕΝΦΙΑ, συνεχίζοντας την κοροϊδία, είπε ότι θα καταργηθεί όταν η οικονομική κατάσταση το επιτρέψει. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρα - ψίχουλα για τα θύματα της πολιτικής του, όπως οι 100 δόσεις, τα προγράμματα σίτισης, επιδότησης ενοικίου κ.λπ. Σε ό,τι αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι είναι κατάκτηση το συγκεκριμένο θέμα, τη στιγμή που η όποια αναδιάρθρωση του χρέους θα βαρύνει το λαό με νέα μέτρα όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο λαός τώρα έχει πείρα, μπορεί να βγάλει συμπεράσματα, εγκαταλείποντας και τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα της αστικής πολιτικής που ψήφισαν το μνημόνιο, ή το παίζουν αντιμνημονιακά, υποσχόμενα λύσεις με καπιταλιστική ανάπτυξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ