Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Δυνατό ΚΚΕ, γιατί υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής

Κάλεσμα στο λαό να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ και να το ενισχύσει και στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην καταληκτική παρέμβασή του στο πλαίσιο της χτεσινοβραδινής τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, ενώ νωρίτερα είχε τη δυνατότητα να απαντήσει σε ερωτήσεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Συγκεκριμένα, στην καταληκτική τοποθέτησή του ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε τα εξής:

«Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στο λαό της πατρίδας μας, στους νέους και στις νέες. Οσους το προηγούμενο διάστημα, τα προηγούμενα χρόνια έφυγαν από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών τους και είπαν να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας κάποιες ελπίδες που αποδείχτηκαν ψεύτικες, μάταιες προσδοκίες και διαψεύστηκαν οικτρά και τώρα απογοητευμένοι ψάχνουν να βρουν αποκούμπι. Τους λέμε να μην ξαναγυρίσουν στα παλιά κόμματά τους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να μην επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις που λειτουργούν ως αναχώματα και θα βάλουν πλάτη σε μια αντιλαϊκή διακυβέρνηση σ' αυτήν εδώ τη χώρα, το επόμενο διάστημα, στις 21 του Σεπτέμβρη.

Απευθυνόμαστε σε όσους είχαν ψηφίσει παλιότερα το ΚΚΕ το 2012, το 2009, νωρίτερα, που του δώσανε υψηλά ποσοστά, μετά από χρόνια, να σκεφτούν τι έκαναν αυτά τα χρόνια και πού οδήγησαν οι επιλογές τους και να συμπαραταχθούν σ' αυτήν την κρίσιμη εκλογική μάχη με το ΚΚΕ, να το κάνουν πιο δυνατό.

Οι κοκορομαχίες που είδαμε πριν δεν σημαίνουν ότι δεν θα βγάλουν κυβέρνηση, θα υπάρχει κυβέρνηση, μόνο που θα είναι κυβέρνηση των μνημονίων, αντιλαϊκή, δεν θα ανοίγει δρόμο για το λαό μας, θα τον φτωχοποιεί περισσότερο.

Αρα, δυνατό ΚΚΕ, γιατί υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής.

Είναι η "σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος"».

Αμέσως πριν, στο γύρο που δινόταν η δυνατότητα στους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν ένα συνολικότερο σχόλιο, ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε τα εξής:

«Είναι φανερό ότι ο ελληνικός λαός τα δοκίμασε σχεδόν όλα, τα είδε όλα. Εδώ, στους εκπροσώπους των κομμάτων που είμαστε σήμερα εδώ, υπάρχουν συγκυβερνώντες, δηλαδή τελευταία συγκυβέρνησε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Λαφαζάνης, ο κ. Καμμένος, τα κόμματά τους δηλαδή, πιο πριν είχαν συγκυβερνήσει ο κ. Μεϊμαράκης, η κα Γεννηματά. Ψήφισαν μαζί τα μνημόνια τα τελευταία, προηγούμενα άλλοι, σήμερα ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Θεοδωράκης, ο κ. Καμμένος, η κα Γεννηματά και τα κόμματά τους.

Αρα, λοιπόν, πρέπει ο ελληνικός λαός να σκεφτεί ότι υπάρχει μια άλλη λύση, εφόσον συνεχώς βρισκόμαστε, χρόνια τώρα, πολλά χρόνια, σε συνεχή αδιέξοδα, με το λαό μας μόνιμο υποζύγιο μιας πολιτικής που ακολούθησαν όλα αυτά τα κόμματα και τα νεότερα που συνεχίζουν την προηγούμενη. Κι αυτή η λύση είναι αυτή που προτείνει το ΚΚΕ.

Γι' αυτό θα ήθελα να σκεφτούμε, κι απευθύνομαι όχι περισσότερο εδώ, περισσότερο στον ελληνικό λαό, όσους μας ακούνε αυτή τη στιγμή, γιατί, για παράδειγμα, υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι οικοδόμοι, μηχανικοί, την ίδια στιγμή που υπάρχουν ανάγκες για υποδομές, όχι μόνο σε δρόμους, αλλά και σε αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική προστασία, να γίνουν έργα, να μην μπορεί να βρει δουλειά αυτός ο κόσμος.

Γιατί ενώ οι παραγωγοί γάλακτος, οι κτηνοτρόφοι βουλιάζουν συνεχώς στη χρεοκοπία, τους κυνηγάνε από παντού, έχουν γεμίσει τα σούπερ μάρκετ γάλα Ολλανδίας ή άλλων χωρών. Αρα λοιπόν να σκεφτούμε ότι μπορούσαμε να έχουμε κρατικές παραγωγικές μονάδες κτηνοτροφίας. Αντίστοιχα παραδείγματα είναι στην Ενέργεια. Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να σκεφτεί ο ελληνικός λαός».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ