Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Υπάρχει κοινό πρόγραμμα», το μνημόνιο για λογαριασμό του κεφαλαίου

Κλιμακώνεται η προσπάθεια της ΝΔ να αποδείξει ότι η ίδια είναι έτοιμη για συμβιβασμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να «τρέξουν» από κοινού, και σε συνεργασία με άλλες αστικές δυνάμεις, τα μέτρα του τρίτου μνημονίου που μαζί ψήφισαν στη Βουλή. Κι αυτό, παρά την πόλωση που επιχειρούν να πετύχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, πασχίζοντας να εγκλωβίσουν ευρύτερα λαϊκά στρώματα, αποπροσανατολίζοντάς τα από το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών.

Σε αυτήν τη βάση, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Α. Παπαμιμίκος, μιλώντας στο «Βήμα FM», επέμεινε ότι αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα θα απευθυνθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Αλλωστε, κοινή βάση να τα βρούνε υπάρχει. Οπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες στο «Mega», «υπάρχει ένα κοινό πρόγραμμα (σ.σ.: το τρίτο μνημόνιο).Το υπογράψαμε από κοινού. Θα είναι ο μπούσουλας της οικονομικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια».

Στο φόντο των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου, άλλωστε, ο Ν. Δένδιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό «Alpha», μεταξύ άλλων «ξεκαθάρισε»: «Η δέσμευση του κ. Μεϊμαράκη για απαλλαγή φόρου αφορά μόνο στους κατ' επάγγελμα αγρότες». «Το 2015 δεν μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους. Πρέπει να πάμε πάλι σε αύξηση του ΑΕΠ και σε πλεόνασμα για να τους μειώσουμε το 2016». «Απαιτείται λιγότερο Δημόσιο που αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας».

Παραπέρα, στη ΝΔ εμφανίζονται ενοχλημένοι από τις αιχμές του προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου, ότι η παρουσία, παλαιότερα, του Ευ. Μεϊμαράκη στο υπουργείο Αμυνας κουβαλά σκιές από την υπόθεση των υποβρυχίων τύπου 214, για την κατασκευή των οποίων πληρώθηκαν ένα σωρό λεφτά από το λαό σε αραβο-γερμανικά μονοπώλια, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα, κι έπειτα από πολλά χρόνια, η παράδοσή τους στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η ΝΔ έσπευσε να εκδώσει απαντητική ανακοίνωση, αποτυπώνοντας ουσιαστικά μια σειρά από ενδοαστικά αλισβερίσια: «Ο κ. Καμμένος επανέρχεται σε ένα ζήτημα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια, αλλά προσπαθεί να σπιλώσει την ηθική υπόσταση του προέδρου της ΝΔ, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά του κ. Τσίπρα (...) Ο κ. Καμμένος θα μπορούσε να έχει λεπτομερή ενημέρωση από τον τότε υπασπιστή Ναυτικού του κ. Παπαντωνίου (σ.σ.: πρώην υπουργού Αμυνας επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ)κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος διαχειριζόταν το φάκελο μεταξύ ΓΕΝ και του τότε υπουργού και ο οποίος μια μέρα πριν την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου, διά περιφοράς, νύχτα, με υπογραφή του κ. Τσίπρα και εισήγηση του κ. Καμμένου προς το ΚΥΣΕΑ επελέγη αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Ο κ. Αποστολάκης οφείλει να ενημερώσει και δημοσίως τον ελληνικό λαό για τη νομιμότητα της τότε σύμβασης και των πληρωμών της, καθώς είχε ασχοληθεί με την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού του υποβρυχίου "Ωκεανός" το οποίο και θα παραλάβει»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ