Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Η πάλη για δημόσια δωρεάν Εκπαίδευση ξεκινάει στο σήμερα και φτάνει στην εξουσία του λαού

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Είστε ενάντια στην ιδιωτική Εκπαίδευση, είναι γνωστό, όμως στην περίπτωση της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, στα φροντιστήρια για τα πανεπιστήμια και τις τεχνικές σχολές, εσείς είχατε μια άλλη τοποθέτηση. Πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο και πώς αξιολογείτε το αρχικό επιχείρημα, γιατί εν τω μεταξύ υπήρξε διαφοροποίηση και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ότι δηλαδή αυτό ήταν το αντίμετρο για να πάει το βόειο κρέας στο 13% και να μη φορολογηθούν οικονομικά αδύναμοι. Θέλω και το πολιτικό σκέλος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Εχετε απόλυτο δίκιο, γιατί πράγματι το ΚΚΕ απ' την πρώτη στιγμή όταν ήρθε το θέμα στη Βουλή μέσα απ' το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα, ψήφισε «όχι» σε όλο το μνημόνιο, σε όλα τα προαπαιτούμενα και σε αυτό. Αλλα ήταν τα κόμματα, που βρίσκονται σήμερα εδώ, που ψήφισαν υπέρ του 23% στο ΦΠΑ και στην ιδιωτική Εκπαίδευση.

Εμείς το βλέπουμε απ' τη σκοπιά ότι πάλι πλήττεται η λαϊκή οικογένεια. Διότι σήμερα με την κατάσταση που είναι η Παιδεία, με το χάλι που έχει η δημόσια Παιδεία, πολλοί άνθρωποι των λαϊκών οικογενειών αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους και σε φροντιστήρια και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και σε μια σειρά τέτοιες σχολές της ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Ενα αυτό.

Δεύτερο, οι περισσότερες από αυτές τις σχολές, τα φροντιστήρια, οι σχολές ξένων γλωσσών αποτελούνται από αυτοαπασχολούμενους, ανθρώπους δηλαδή οι οποίοι ουσιαστικά βγάζουν το μεροκάματο εκεί με τις οικογένειές τους, άντε το πολύ πολύ να έχουν κάποιους εργαζόμενους και με χίλιες δυσκολίες, με όλες αυτές τις φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν αυτό το διάστημα, προσπαθούν να λειτουργήσουν αυτές τις σχολές.

Αρα, λοιπόν, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να καταργηθεί, είναι άδικο μέτρο κι απ' αυτή τη σκοπιά το παλεύουμε, βέβαια στα πλαίσια μιας αντίληψης συνολικής που έχουμε, από σήμερα ξεκινάει μέχρι αύριο, όταν ο λαός θα είναι στην εξουσία, για δημόσια δωρεάν ενιαία Εκπαίδευση.

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Αρα, αυτό δεν είναι χτύπημα στην πλουτοκρατία, γιατί ελέχθη κι αυτό περίπου, δηλαδή το να επιβληθεί 23% στην ιδιωτική Εκπαίδευση, στο σύνολο της ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Ομως, εγώ ξέρετε τι διακρίνω, γι' αυτό το θέμα τουλάχιστον, δεν έχετε καμιά διαφορά απ' τον κ. Λαφαζάνη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ξέρετε, είναι κοροϊδία να λέτε - όχι εσείς, οποιοσδήποτε - ότι χτυπάει την πλουτοκρατία με το να βάλει 23% ΦΠΑ.

Με τον κ. Λαφαζάνη πολλές διαφορές μπορεί να έχουμε, πάντως το κύριο ζήτημα είναι ότι η άποψη του κόμματος του κ. Λαφαζάνη δεν οδηγεί πραγματικά σε αυτό που λέμε μια νέα κοινωνία, με την ιδιοκτησία που θα την έχει ο λαός, αλλά οδηγεί ξανά δυστυχώς - μακάρι να ήταν διαφορετικά και το λέω ειλικρινά - σε νέα μνημόνια, σε νέα αντιλαϊκά μέτρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά μέτρα για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς(2020-11-13 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν και τις αυξήσεις στα φροντιστήρια(2015-08-26 00:00:00.0)
Παιδεία με το ...κουπόνι(2014-08-10 00:00:00.0)
«Ξεφτίλα» και «σαπίλα»(2005-06-25 00:00:00.0)
Ζητούν να εξαιρεθούν από το πλαφόν στα δίδακτρα(1998-08-19 00:00:00.0)
Στη Βουλή η τροπολογία για το πλαφόν στις αυξήσεις(1996-08-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ