Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Καλύτερο μέλλον για το λαό μόνο όταν γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ: Κύριε Γενικέ, αποδέσμευση από Ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα λέτε εσείς, αποδέσμευση από Ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα λέει και ο κ. Λαφαζάνης. Σας ρωτώ γιατί η δική σας αποδέσμευση και το δικό σας εθνικό νόμισμα είναι καλύτερα απ' του κ. Λαφαζάνη; Επιπλέον, θα το έχετε ακούσει φαντάζομαι ότι προσπαθείτε να υποβαθμίσετε με διαρκείς επιθέσεις τις προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας, επειδή φοβάστε τη διείσδυση του κόμματος του κ. Λαφαζάνη στους δικούς σας ψηφοφόρους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Κοιτάξτε να δείτε, δεν είναι απλώς καλύτερη ή χειρότερη η μία ή η άλλη πρόταση, είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, είναι η μέρα με τη νύχτα. Γιατί είναι διαφορετικό πράγμα να πάρει την ιδιοκτησία του πλούτου που παράγει ο ελληνικός λαός και την εξουσία, και να την πάρει ο ελληνικός λαός με κοινωνικοποιημένη ιδιοκτησία, με σχεδιασμένη παραγωγή, ανάπτυξη προς όφελος του λαού και εκεί μέσα να δεις την πορεία αποδέσμευσης απ' την ΕΕ, φυσικά απ' την Ευρωζώνη, άρα κι απ' το ευρώ και να ανοίξεις ένα δρόμο καλύτερο για το αύριο, για τους εργαζόμενους της χώρας μας και διαφορετικό πράγμα εντός του καπιταλιστικού δρόμου, με τα μονοπώλια κυρίαρχα, να έχουν και την ιδιοκτησία και την εξουσία, με την ΕΕ και όλο αυτόν τον περίγυρο, να φύγεις μόνο από το νόμισμα, απ' το ευρώ και να πας στη δραχμή ή σε ένα άλλο εθνικό νόμισμα. Αυτό θα σημαίνει νέα μέτρα για τους εργαζόμενους. Μπορεί να μην είναι με τη μορφή των μνημονίων όπως είναι στην περίπτωση που παραμένεις στην Ευρωζώνη όπως τώρα και είναι πρόταση των άλλων πολιτικών δυνάμεων, όμως η άλλη πρόταση, όπως είναι της Λαϊκής Ενότητας, αλλά και άλλων ευρωσκεπτικιστών στην Ελλάδα, της Χρυσής Αυγής που είναι μια ναζιστική οργάνωση - από άλλη ασφαλώς αφετηρία δεν τα συνδέω - και είναι πραγματικά αρνητική, δεν οδηγεί σε διέξοδο, θα επιβάλει νέα σκληρά μέτρα και για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ: Λέτε λοιπόν, το λέτε σταθερά, είτε με μνημόνιο και ευρώ είτε χωρίς μνημόνιο και δραχμή ο λαός θα φτωχύνει. Και σας ρωτώ αν με τη δική σας πρόταση ο λαός δεν θα φτωχύνει. Θα πλουτίσουμε αν εφαρμοστεί στην πράξη η πρόταση του ΚΚΕ, θα έχουμε ανάπτυξη;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, έχει ορυκτό πλούτο, βιομηχανική παραγωγή, αγροτική παραγωγή, έμπειρο επιστημονικό δυναμικό. Με κοινωνικοποιημένη την ιδιοκτησία, με κεντρικό σχεδιασμό, που σημαίνει πρόγραμμα, ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών αναγκών, μπορεί να διαγράψει και μονομερώς το χρέος, μπορεί να αποδεσμευτεί κι από τις αλυσίδες αυτών των λυκοσυμμαχιών και βεβαίως μπορεί να αναπτύξει την οικονομία, όπου όλοι θα έχουν δουλειά σταθερή, μόνιμη και όπου όλοι θα μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ