Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα ανοίγει τις πύλες του το 41ο Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από το περσινό Φεστιβάλ
Από το περσινό Φεστιβάλ
Με μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα κορυφωθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που ανοίγει τις πύλες του σήμερα, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές...».

Το Φεστιβάλ θα απλωθεί σε δύο μεγάλες σκηνές, όπου θα γίνουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και συναυλίες. Ταμπλό, εκθέσεις και ιδιαίτεροι χώροι θα είναι αφιερωμένοι σε διάφορα θέματα.

Οι πολιτικοί πρόσφυγες από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες μαζί με την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα έχουν το δικό τους χώρο στο Φεστιβάλ, όπου θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφικό υλικό και προβολές από τα χρόνια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., θα γίνει συζήτηση με θέμα «Παιδοσώσιμο - Αλήθειες και ψέματα», όπου θα μιλήσουν μάρτυρες από το Παιδοσώσιμο, ενώ θα προβληθεί και σχετικό βίντεο.

Σήμερα, Πέμπτη

Σκηνή Α

Συναυλίες με τους: Γιώργο Αετόπουλο, Κώστα Καρμπά, Κώστα Μακεδόνα, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Χρονίρ.

Σκηνή Β

Στέλιος Κοτίδης και η Μπάντα. Εκδήλωση - συζήτηση των κλαδικών Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με θέμα: «Ενας δρόμος υπάρχει: Δυνάμωμα της αντίστασης ενάντια στην πολιτική που μας τσακίζει», όπου θα συμμετάσχουν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και ο Γιάννης Δελής, δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Ηχοι και σκοποί του Πόντου με τους Θ. Μπαϊρακτάρη και Γ. Δασκουλίδη. Συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη.


Παιδότοπος

«Καλοκαιρινές»... Χειροτεχνίες. «Μαθαίνουμε ..."κόλπα" από ζογκλέρ σε ξυλοπόδαρα». «Αθλοπαιδιές», ομαδικά παιχνίδια. Επίδειξη ενόργανης γυμναστικής από αθλητές του ΟΡΦΕΑ Καλαμαριάς.

  • Και τις τρεις μέρες, στο χώρο του Παιδότοπου θα λειτουργούν: «Η γωνιά του επιστήμονα» - πειράματα, «Εργαστήρι lego», Facepainting, Χειροτεχνίες - κατασκευές, «Παιχνίδι: ο τροχός της τύχης...».
Αύριο, Παρασκευή

Σκηνή Α

Συναυλίες με τους: Β. Πετρίδη και τους Γκαϊλέ, Μπάμπη Στόκα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Νάτσιου.

Σκηνή Β

Συγκρότημα του ΠΑΜΕ. Συζήτηση με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις», όπου θα συμμετάσχουν ο Σάκης Βαρδαλής, υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ. Συναυλίες με τους: Koza Mostra, Λεωνίδα Μουλαγιαννιό, Νίκο Ταλέα, Μαρία Φραγκούλη.

Παιδότοπος

Χειροτεχνίες. «Καιρικά φαινόμενα και οι ήχοι τους», όπου ομάδα μουσικών μαθαίνει πώς μπορούμε να μιμηθούμε με το σώμα μας και με απλά καθημερινά αντικείμενα τους ήχους του αέρα, της βροχής, της βροντής κ.ά. Μάθημα χορού ζούμπα και λάτιν. Πάρτι.

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη

Σκηνή Α

Αφιέρωμα στους αλύγιστους του στρατοπέδου «Παύλου Μελά». Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Συναυλία με τους: Ρίτα Αντωνοπούλου, Μανώλη Ανδρουλιδάκη και Δημήτρη Μπάση.

Σκηνή Β

Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα. Imam Baildi. Βασίλης Κασσούρας.

Παιδότοπος

Επίδειξη ξιφασκίας. Θέατρο σκιών «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ