Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πού βρίσκεται ο πάτος;..

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ του πάτου της κατρακύλας είναι τώρα το μεγάλο ερωτηματικό για όσους ασχολούνται με τη Σοφοκλέους, που κάνει το ένα αρνητικό ρεκόρ έτους μετά το άλλο, ενώ οι κάθε λογής «ειδικοί» προβλέπουν δύσκολη περίοδο μέχρι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Οχι, δηλαδή, πως περίμεναν την εξαγγελία του συνεδρίου στο «ευαγές ίδρυμα», για να ολισθήσουν ακόμα περισσότερο, απλά βρήκαν τώρα κι αυτό. Οσο για τον Γιάννο Παπαντωνίου, επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι το Χρηματιστήριο δεν αντανακλά την κατάσταση της οικονομίας. Οπως ακριβώς δηλαδή την αντανακλούσε, όταν ήταν στις 5.500 μονάδες.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, στο ΠΑΣΟΚ οι συναντήσεις δίνουν και παίρνουν, μια και όλο το Κίνημα «ζει» σε συνεδριακούς ρυθμούς. Ο Κώστας Σημίτης είδε τον Δημήτρη Ρέππα και τον Τηλέμαχο Χυτήρη και ο Ακης Τσοχατζόπουλος τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Εννοείται πως μέχρι τον Οκτώβρη θα γίνουν όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί συναντήσεων, που μπορείτε να φανταστείτε, χώρια τα γεύματα.

Φυσικά, ξεκίνησαν και οι διεργασίες στο επίπεδο της «βάσης», αφού όλοι θέλουν να βρίσκονται στους χιλιάδες συνέδρους που θα απαρτίζουν το σώμα. Φανταστείτε, όμως, χιλιάδες ΠΑΣΟΚοι μαζεμένοι να συζητούν για το Ασφαλιστικό. Ανεπανάληπτο θέαμα!!!

Α, όσο για την περίφημη «λαϊκή εντολή» του Σημίτη που «δεν απαλλοτριώνεται από εσωκομματικές διαδικασίες», όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου (μιλάνε και τα κτίρια σ' αυτήν την κυβέρνηση!), να μην ξεχνάμε ότι έπαιξε το ρόλο του και το εκλογικό σύστημα. Μια φορά, πλειοψηφία στον ελληνικό λαό δεν έχει, είναι το μόνο βέβαιο.

ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ κιόλας οι κυβερνώντες, που από τις 3 Ιουλίου το υπουργείο Ανάπτυξης παρουσιάζει σε «θεσμικούς επενδυτές» τη ΔΕΗ για την προώθηση της μετοχοποίησής της. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι δεν είναι δική τους η Επιχείρηση για να τη βγάζουν στο παζάρι με τόσο θράσος. Αλλος έχει πληρώσει και γι' αυτήν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org