Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Από μέρα σε μέρα
Οι «αιχμές» της «Αυγής»

Γρηγοριάδης Κώστας

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών ήταν χτες και η «Αυγή» βρήκε την ευκαιρία να αναδείξει τα κατά τη γνώμη της σημεία αιχμής αυτού του αγώνα. «Η ανάγκη ξεκινά από την εντυπωσιακή αποτυχία του σημερινού πακέτου πολιτικής με πρώτη αιχμή τη φυλάκιση των χρηστών ναρκωτικών», γράφει στο χτεσινό της φύλο. «Συγχρόνως, ο προσανατολισμός της δράσης των διωκτικών αρχών θα πρέπει οριστικά να απομακρυνθεί από το χρήστη και να επικεντρωθεί στους εμπόρους και τα δίκτυά τους», συμπληρώνει ως δεύτερο και ως τρίτο - ποιο άλλο; - η συνειδητή και συστηματική διαστρέβλωση και συκοφάντηση των σχετικών θέσεων του ΚΚΕ. «Μόνη θλιβερή οπισθοφυλακή το ΚΚΕ, που κατέφυγε στη γνώμη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Α. Φάκου για την υποστήριξη της ισχύουσας νομοθεσίας...» καταλήγει.

Και η πρόληψη; Η αποφασιστική αντιμετώπιση των πραγματικών, κοινωνικών ριζών του προβλήματος και η εξασφάλιση των νομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη διαμόρφωση νέων με ώριμες και αγωνιστικές προσωπικότητες, ικανών να λένε όχι σε κάθε είδους ουσία και εξάρτηση; Προφανώς αυτά ξεφεύγουν από την οπτική της «Αυγής» και τη λογική της διαχείρισης που τη διακατέχει...

Οσο για τις θέσεις του ΚΚΕ, σχετικά με τους χρήστες, την αντιμετώπιση των εμπόρων, κλπ., η προχτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (δημοσιεύτηκε ολόκληρη στον χτεσινό «Ρ») δεν αφήνει έδαφος για καμιά παρερμηνεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρατικά ναρκωτικά!(12/5/2012)
Συκοφαντούν για να κρύψουν το συντηρητισμό τους(28/1/2012)
Συκοφαντούν για να κρύψουν το συντηρητισμό τους(28/1/2012)
Η πραγματική απανθρωπιά(24/1/2012)
Οι χυδαιολογίες της «Αυγής» και...(1/7/2005)
Προτάσεις ελεύθερες από εξαρτήσεις(31/5/2001)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org