Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η πραγματική αιτία

Γρηγοριάδης Κώστας

Το πλουσιότερο 10% του ελληνικού πληθυσμού κατέχει και απολαμβάνει το 26,3% του εθνικού εισοδήματος, ενώ το φτωχότερο 50% (ο μισός δηλαδή πληθυσμός της χώρας) μόνο το 22,7%, γράφαμε τις προάλλες, ανάμεσα σε άλλα ανάλογα στοιχεία. Σημειώναμε ακόμη, πως τα στοιχεία είναι της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας (Eurostat) της ΕΕ και δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση από τους αρμοδίους, αφού χειρότερα μπορεί να είναι, αλλά καλύτερα όχι.

Θυμίζουμε τα ποσοστά αυτά, γιατί θεωρούμε, ότι η αδιαμφισβήτητη αυτή εικόνα της άκρως προκλητικής ανισότητας και κατάφωρης αδικίας, που φανερώνουν τα προαναφερόμενα στοιχεία, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων λαθών ή κακών χειρισμών της κυβέρνησης, όπως λένε οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοί τους. Ούτε έχουν σχέση με τη δήθεν αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ή τις εσωτερικές τριβές και διαφωνίες των μελών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όπως ισχυρίζεται ο Κ. Καραμανλής και η ΝΔ.

Η τραγική αυτή εικόνα οφείλεται, πρώτα και κύρια, στην αντιλαϊκή πολιτική, που συνειδητά εφάρμοσαν και εφαρμόζουν χρόνια τώρα και οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ - εκτός της ΝΔ. Και για να γίνουμε ακόμη περισσότερο ακριβείς, οφείλεται στους βασικούς και κεντρικούς άξονες αυτής της πολιτικής, που ομόφωνα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος - και όσοι δηλώνουν δήθεν διαφωνούντες - αποφάσιζαν και εκτελούσαν μέχρι σήμερα. Αξονες, που κανείς τους δεν τους αμφισβητεί, ούτε καν στα λόγια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ