Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΣΥΠ - ΟΤΕ
Να πολεμήσουμε την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση

«Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλον τον κόσμο» χαρακτηρίζει την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση η Γενική Αντιπροσωπευτική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλληλικού Προσωπικού ΟΤΕ (ΠΣΥΠ-ΟΤΕ). Υπογραμμίζει ακόμη σε ψήφισμά της ότι «το G8, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, όπου και να επιχειρούν να συνεδριάσουν, θα μας βρίσκουν μπροστά τους».

Ο ΠΣΥΠ επισημαίνει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις του δικομματισμού συμμετέχουν στους «θεσμικούς εκφραστές» της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, που εκφράζουν και εκπροσωπούν τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις και έχουν μερίδιο ευθύνης στη λήψη των αποφάσεών τους. Συνεχίζει ότι το αποτέλεσμα αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της «παγκοσμιοποίησης» είναι παντού το ίδιο: Αύξηση της ανισότητας, μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, πιέσεις στους εργαζομένους για σκληρότερη εργασία, λιγότερα έσοδα από την εργασία, αποδιάρθρωση εργασιακών σχέσεων, αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, κατάργηση του κοινωνικού κράτους, υπερεκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πόρων με κατάληξη την περιβαλλοντική καταστροφή.

Και ο ΠΣΥΠ καταλήγει: «Είμαστε αποφασισμένοι μαζί με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, να πολεμήσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο κατά κάθε μιας απόλυσης, κάθε κλεισίματος εργοστασίου, κάθε περικοπής μισθού, κάθε επίθεσης κατά των κοινωνικών παροχών, κατά της πολιτικής που οδηγεί σε περιθωριοποίηση των οικονομικά ανίσχυρων και επιβάλλει την κυριαρχία των ισχυρών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ