Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στους αγώνες με ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η διέξοδος

Προσκλητήριο κοινής δράσης και αγώνα προς τους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα απηύθυνε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στο κατάμεστο γήπεδο της Καλλιθέας. «Δύο επιλογές υπάρχουν, σημείωσε η ΓΓ του ΚΚΕ, αναδείχνοντας τα πραγματικά διλήμματα που στέκουν μπροστά στους εργαζόμενους και παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του Κόμματος: `Η να συμμορφωθεί ο λαός με τη σημερινή κατάσταση και επομένως να είναι καταδικασμένος να διαπραγματεύεται το πόσα θα χάσει, ή να βάλει πλώρη για έναν επιθετικό αγώνα για τα δικαιώματά του, που θα έχει προοπτική τη νίκη του στο επίπεδο της εξουσίας».

Σήμερα, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, δεν υπάρχει μόνον η καταιγιστική κατάργηση των λαϊκών και δημοκρατικών κατακτήσεων, αλλά και θετικά και χειροπιαστά αποτελέσματα από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε πιο γρήγορα. Σήμερα, είναι πιο ώριμες οι συνθήκες, ώστε η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, να προβληματίσει και επηρεάσει. Αλλά και μεις είμαστε πιο ώριμοι και έτοιμοι να ανταποκριθούμε.

Η Αλέκα Παπαρήγα ανέδειξε, επίσης, τα μεγάλα προβλήματα πάνω στα οποία είναι δυνατό και αναγκαίο, να στεριώσει και διευρυνθεί σήμερα η κοινή πάλη και συσπείρωση, ενώ ανέλυσε διεξοδικά το ρόλο του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, ως «μιας πρωτόγνωρης μορφής συμμαχίας για τη χώρα μας στις σύγχρονες συνθήκες».


(Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ).



ΣΕΛ.  9   -   13

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ