Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Προκλητική επίσκεψη
  • Το Νομό Λάρισας επισκέπτεται σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο για να μοιράσει ανέξοδες υποσχέσεις στα λαϊκά στρώματα
  • Μονόδρομος η ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων, επισημαίνει η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Φρούδες ελπίδες και ψεύτικες υποσχέσεις έρχεται να «πουλήσει» στα λαϊκά στρώματα του Νομού Λάρισας κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, που επισκέπτεται σήμερα το νομό. Στόχος της κυβέρνησης, μέσα και από τη σημερινή επίσκεψη, είναι να «διαφημίσει» το δήθεν ενδιαφέρον της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός του νομού, τα οποία είναι γνωστά, όπως γνωστή είναι και η άρνησή της να τα επιλύσει, οδηγώντας στην αύξηση της ανεργίας, στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών, στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ χαρακτηρίζει πρόκληση για τη νοημοσύνη του λαού την προσπάθεια των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος - υπουργών, υφυπουργών, περιφερειάρχη, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, νομάρχη κλπ. - να εξωραϊστεί η κατάσταση, με «κούφιες» υποσχέσεις και αντιστροφή της πραγματικότητας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χτες οι Χρ. Χαλκιάς, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και Θ. Σερδένης και Θ. Βασιλείου, μέλη του γραφείου της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, επισημάνθηκε πως η λαϊκή δυσαρέσκεια, από τη συνεχή όξυνση των προβλημάτων, η σταθερή χειροτέρευση των όρων διαβίωσης της πλειοψηφίας των κατοίκων του νομού, ως αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής της ΕΕ, δημιουργούν άσχημο κλίμα για το ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες, στη νεολαία. Και τονίστηκε πως, ακριβώς, αυτό το κλίμα στοχεύουν ν' αλλάξουν οι υπεύθυνοι με την έλευση κλιμακίων και την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων στο λαό, την εξαγγελία έργων και τη διάθεση δισεκατομμυρίων στους διάφορους τομείς.

«Να μην ξεγελαστεί κανείς...»

Οι εκπρόσωποι της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ υπογράμμισαν ότι κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις δημόσιες σχέσεις και τα επικοινωνιακά τερτίπια των παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος, όσο καλά οργανωμένα και αν είναι και με όποιο περιτύλιγμα και αν σερβιριστούν, όπως δεν πρέπει να ξεγελαστούν οι κάτοικοι του νομού, από τις δημαγωγίες της ΝΔ, που η πολιτική της δε διαφέρει απ' αυτή του κυβερνώντος κόμματος. Και πρόσθεσαν ότι οι βασικές επιλογές της εφαρμοζόμενης πολιτικής εκπορεύονται και από την ΕΕ.

Αναφερόμενος ο Χρ. Χαλκιάς στις θέσεις και στην απάντηση του ΚΚΕ στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του λαού τόνισε: «Είναι γνωστές οι θέσεις μας και η πρότασή μας για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου με στόχο τη λαϊκή εξουσία και την εφαρμογή μιας οικονομίας με διαφορετικά κριτήρια και στόχους, απ' αυτή που εφαρμόζεται στα πλαίσια της ΕΕ. Συγχρόνως, όμως, με τον αγώνα μας για τη συγκρότηση στη ζωή της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, το Κόμμα μας προβάλλει και στηρίζει όλα τα αιτήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής και εργασίας της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρεμπόρων και βιοτεχνών, της νεολαίας.

Τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ και στο νομό μας θα συνεχίσουν να προωθούν αγωνιστικές συσπειρώσεις και συνεργασίες, να πρωτοστατούν στην ανάπτυξη λαϊκών αγώνων. Μόνο μ' αυτό τον τρόπο μπορεί να εμποδιστούν τα χειρότερα, ν' ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση, ν' αποσπαστούν επιμέρους κατακτήσεις και να συνειδητοποιηθεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της ΕΕ και της φιλομονοπωλιακής κυβερνητικής πολιτικής, συνεπώς και η ανάγκη ρήξης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Οι κάτοικοι του νομού μας έχουν πλούσια πείρα από παλιότερους και πρόσφατους αγώνες και πρέπει να πιστέψουν στη δύναμη και στην αποτελεσματικότητα των λαϊκών αγώνων.

Η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση για την Κοινωνική Ασφάλιση ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαθητών και αγροτών τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι ο λαός μας μπορεί και ν' αντιμετωπίσει τις αντιλαϊκές πολιτικές και να προβάλει αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματά του».

Καταλήγοντας στη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ κάλεσαν το λαό του νομού να συγκροτήσει παντού αγωνιστικά μέτωπα πάλης, να προβάλει και να διεκδικήσει:

  • Εγγειοβελτιωτικά έργα για προστασία από τη λειψυδρία, τις πλημμύρες, την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της αγροτικής παραγωγής (Αχελώος, Κάρλα, Σμόκοβο, άλλα φράγματα, αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα κ.ά.).
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
  • Μέτρα για την προστασία της αγροτικής παραγωγής και αποζημίωσης όταν αυτή καταστρέφεται.
  • Εργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αγροτικής οδοποιίας και άλλων υποδομών σε όλο το νομό.
  • Λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Κατασκευή της β` φάσης της συνδετήριας πτέρυγας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου και επισκευή των άλλων κτιρίων του Νοσοκομείου. Ανέγερση νέου κτιρίου για το ΙΚΑ. Κατασκευή και λειτουργία Αστικών Κέντρων Υγείας.
  • Κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων.
  • Κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής και ανάπτυξη νέων σχολών στα πλαίσια του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ