Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγέλλουν το συνεχιζόμενο έγκλημα στα Βαλκάνια

Τη συνεχιζόμενη προσπάθεια αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια και την πολιτική υποτέλειας της ελληνικής κυβέρνησης, που ετοιμάζεται να συμμετέχει στη δήθεν ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης του 5ου Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.

«Το έγκλημα που διαπράττεται στα Βαλκάνια», τονίζει η ανακοίνωση, «δεν έχει τελειώσει. Οι δήθεν προστάτες των λαών ετοιμάζονται πάλι να επέμβουν στα Βαλκάνια και στόχος τους αυτή τη φορά είναι η ΠΓΔΜ... Ετοιμάζονται να στείλουν 3.000 στρατιώτες, που "θα διαφυλάξουν την ειρήνη στην περιοχή", ενώ στην πραγματικότητα θα ελέγχουν και θα διαφυλάττουν τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή».

Η Επιτροπή Ειρήνης του 5ου Διαμερίσματος καταγγέλλει τη διέλευση από την πόλη, για μια ακόμα φορά, ΝΑΤΟικών στρατευμάτων που αποτελεί καταστρατήγηση του Συντάγματος της χώρας και καλεί όλους τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα να αντιδράσουν με κάθε μέσο στη συνεχιζόμενη καταστροφική πολιτική που εφαρμόζεται στα Βαλκάνια. «Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να γίνει ο προστάτης μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής. «Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες».

Η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ

Να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, να αντισταθεί στις δραματικές εξελίξεις που έρχονται, να απαιτήσει να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες στρατιώτες από Κόσσοβο και Βοσνία, καλεί το λαό του νομού η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ. Παράλληλα, ζητά να πάρουν δημόσια θέση για τις εξελίξεις και την εμπλοκή της χώρας μας στο νέο έγκλημα που ετοιμάζει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, τους βουλευτές του νομού, το νομάρχη, τους δημάρχους, τα Επιμελητήρια, τη Διοίκηση του ΤΕΙ, την εκπαιδευτική κοινότητα, το Εργατικό Κέντρο, τους φορείς των εργαζομένων, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση πως εμφανίστηκε ΝΑΤΟικότερη των ΝΑΤΟικών και όχι απλά συμφώνησε, αλλά πρωτοστατεί στα σχέδια επέμβασης στην ΠΓΔΜ. «Πρώτος έσπευσε να ανακοινώσει τη διαδικασία επέμβασης ο Ελληνας πρωθυπουργός στο Γκέτεμποργκ», σημειώνει χαρακτηριστικά και καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτική δύναμη στην ΠΓΔΜ. «Ο ελληνικός στρατός δεν έχει καμία δουλιά έξω από τα σύνορα. Είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται μόνο τα σύνορα της χώρας και την ακεραιότητά της», υπογραμμίζει η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ και προειδοποιεί πως «οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν πρόκειται να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο στην περιοχή, αν η συντονισμένη αντίδραση των λαών δεν μπει φραγμός στα σχέδιά τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ